- Jeg starta hardt og derfor ble runde nummer to veldig tung, sier Karlsen til VOL.

Hun forteller at det var melkesyren som til slutt tok henne.

- Syra kom raskt og jeg stivnet til og forsto at det ikke ville bli en veldig god plassering. Samtidig er 22. plass ikke så ille. Jeg har ikke gått 10 kilometer på lenge og visste verken hvor jeg sto eller hvordan kroppen ville fungere, forteller Karlsen.

Fornøyd med totalen Gikk inn til 19.plass Marthe Karlsen havnet på 19. plass under fredagens fristil i norgescuprenn for juniorer i 19-20 årsklassen.

Den totale innsatsen under norgescuprennet er hun også fornøyd med. På lørdag nådde hun semifinalen i sprint, mens hun gikk inn til en 19.plass i fredagens fristilrenn.

- Jeg må si meg fornøyd. Resultatmessig er det den beste helga jeg har hatt på lenge. Med tanke på at jeg har vært mye skadet er det lenge siden sist jeg gikk tre skirenn, sier hun.

Neste stevne på programmet for Karlsen finner sted i Harstad om tre uker. Uka etter det igjen er det tid for Norgescupfinalen.

- Dersom jeg har nok poeng til å delta der, vi får se, sier Karlsen.

- Kropp som fungerer Lykkelig Marthe Karlsen: - Veldig glad for fremgangen Marthe Karlsen (20) er veldig fornøyd etter dagens Norgescuprenn på ski på Voss.

Når vi spør henne om hva hun tar med seg inn til de kommende konkurransene fra norgescuprennet denne helga, svarer hun:

- Jeg tar med meg at jeg har en kropp som fungerer og som er kjapp. Det handler egentlig bare om mer trening, så skal jeg klare å klatre en del på resultatlistene, sier hun.

Tenker ikke på medalje

Å ta en medalje i løpet av de kommende konkurransene, tenker hun ikke på.

- Siden jeg har hatt såpas mange sesonger med ryggproblemer, tenker jeg ikke på medalje i det hele tatt. Det er ikke realistisk. Det viktigste er å trene godt frem mot konkurransen og forsøke å bli litt bedre fra løp til løp, slår Marthe Karlsen fast.