Han opplyser til Vol sent lørdag kveld at han bare så vidt har skumlest brevet fra Fylkesmannen i Nordland, og konstaterer at kommunestyrets vedtak er opphevet.

– Endringer skulle vært på høring, endringspunktene i kommunestyrets vedtak er ikke tilstrekkelig opplyst eller begrunnet etter forvaltningsloven samt andre forhold. Det er viktig å være oppmerksom på at fylkesmannen ikke sier nei til masseuttaket i sin alminnelighet. Fylkesmannen sier at deler av saksbehandlingen, den politiske behandling har vært feil - og i en grad av at det kan ha påvirket utfallet, sier Jenssen.

Han sier at kommunestyrets vedtak på flere punkter ble fattet for å avhjelpe situasjonen for beboerne i Hadselhamn. Dette gjelder for eksempel tidspunktet for drift.

Han vil kommentere saken mer over helgen når administrasjonen har vurdert fylkesmannens beslutning.

Etter at Vol hadde fått kommentar fra Kurt Jenssen, har ordfører Siv Aasvik sendt et svar som bygger videre på svaret fra varaordføreren:

– Kommunestyrets ønske var å ta hensyn til innbyggerne så langt som overhodet mulig, samtidig som interessene til de som driver masseuttaket skulle ivaretas og behovet for masser skulle dekkes. Den gode intensjonen til kommunestyret var å imøtekomme begge parter, men dersom fylkesmannen mener det er feil med saksbehandlingen, må kommunestyret behandle saken på nytt, skriver Aasvik.