Konsernet fikk et overskudd etter skatt på 9,7 millioner kroner i 2016. Det er to millioner kroner bedre enn resultatet for 2015, som var på 7,7 millioner kroner.

– Det er i hovedsak nettdelen og Trollfjord Bredbånd AS som har bidratt til resultatet, sier Larsen til VOL.

Knallresultat for Andøy Energi AS Andøy Energi fikk et overskudd på ni millioner kroner i fjor. Andøy kommune vil få 3,5 millioner i utbytte. Omorganisert

– På grunn av omorganisering og tilpassing av konsernet til endringene i energiloven er dette den siste årsberetning og årsregnskap som Trollfjord Kraft AS avgir som morselskap i konsernet. Trollfjord Kraft AS opphørte som selskap i midten av mars 2017. Dette skjedde gjennom en fusjon som var en del av omorganiseringsplanen vedtatt i tidligere generalforsamling., heter det i en pressemelding fra selskapet.

Trollfjord AS, som er det nye morselskapet, er 100 prosent av Hadsel kommune.

– Den store oppgaven i år er å gjennomføre omorganiseringen og gjøre den prosessen ferdig, sier Larsen.

Ikke utbytte

I pressemeldingen meldes det at generalforsamling i Trollfjord AS ble avholdt 22. mai, og at generalforsamlingen besluttet i samsvar med eiermeldingen for selskapet å ikke betale utbytte for regnskapsåret 2016.

– Eiermeldingen sier at egenkapitalandelen i selskapet skal være over 40 prosent før det betales ut utbytte. Nå er den på rundt 37 prosent, sier Larsen.

Generalforsamlingen gjorde ingen endringer i selskapets styre eller ledelse.

Solide 2016-resultater for Vesterålskraft: – Dette er svært hyggelige tall Vesterålskraft-konsernet hadde i fjor et årsresultat på 20 millioner kroner. Dermed kan eierne også vente seg et hyggelig utbytte. Styrker nettet

Larsen sier at selskapet driver en kontinuerlig prosess for å styrke kraftnettet i selskapets område.

– Vi regner med å investere 10 til15 millioner kroner årlig i kraftnettet hvert år framover, sier Larsen.