Melbo tok ledelsen tidlig i kampen, men Medkila utlignet på overtid før pause. Dermed var det uavgjort halvveis i kampen.

Stillingen holdt seg også etter pause. Men det ble etter hvert ampert ute på banen, og det ble delt ut mange kort.

To røde kort

Medkilas Law Dee Kuu Tar-Noe og Melbos Thomas Rønning pådro seg begge to gule kort og ble dermed sendt av banen.

Det ble i tillegg delt ut gult kort til fem andre spillere. Dommer Andreas Bjerkeng fra Landås måtte i tillegg gi tilsnakk til lagledere og reserver på grunn av mange stygge tilrop fra benken.

Før kampen

Melbo har 14 poeng etter seks kamper, og har med det tredjeplass på tabellen i 4. divisjon. Forrige helg vant laget hele 7-2 mot Høken.

Medkila har spilt sju kamper, og har ni poeng. Det gir en sjuendeplass på tabellen.

Kampen begynte klokken 19.00 og VOL sammen med Harstad TIdende følger utviklingen underveis.

Ledelse

Etter sju minutter har Melbo tatt ledelsen i kampen etter scoring av Jonny Stikholmen.

Scoringen kom etter at Medkila først hadde kampens første store sjanse. Ballen ble så slått opp på Melbos høyreside, før den ble lagt tilbake til Stikholmen som bredsidet den i mål.

Jevnt

Det har vært jevnt de første 15 minuttene. Ingen sjanser utenom de to nevnte. Melbo er godt organisert og har mange spillere mellom eget mål og ballen til enhver tid.

Melbo-sjanse

22. min: Melbos Aleksander Reinholdtsen blåste ballen fem meter over etter et hjørnespark.

Stillingskrig så langt.

Nær utligning

23 min: Medkila nær 1-1. Hjørnespark. Heading fra Emil Kajander nærmest på blankt mål. Traff ikke perfekt, ball gikk like utenfor.

26: Gult kort til Melbos Mikyas Hatau Abey.

Stor Medkila-sjanse

26: Frispark Medkila på 17 meter. Skudd fra Magnus Reppen Samuelsen. Ball i retning vinkelen. Tigersprang og redning av Melbos keeper Martin Antonius Brun.

Medkila-press

30: Hjørnespark Medkila. Fram og tilbake i feltet. Ball til slutt bak i feltet til Sigurd Madsen. Fikk ikke kraft i avslutning. Likevel god redning av Brun.

Medkila har tatt over og er nær skåring.

33: Gult kort til Medkilas Sivert Bjørk Soltun.

34: Stopp i spillet. En spiller skadd på hvert av lagene.

Ny Medkila-sjanse

38: Ny sjanse for Medkila. Sivert Soltun med innlegg fra høyre. Alexander Danielsen, som nettopp er byttet inn, i posisjon foran mål. Lei sprett for Danielsen, som får ballen i låret. Ballen går en halvmeter utenfor.

41: Nære på igjen for Medkila. Tobias Borch får ballen sentralt, forserer til 20 meter og fyrer ei kanonkule. 10 centimeter over.

45: Alexander Danielsen skyter fra 16 meter. Felles når skuddet går. Brun redder. Medkila får ikke frispark.

Utligning

45: 1-1 Alexander Danielsen. Medkila med fortjent utligning på overtid. Danielsen vender lynraskt i feltet og kyler ballen i mål like under tverrligger. Brun er sjanseløs.

Andre omgang

Kamp i gang.

47: Melbo med halvsjanse etter hjørnespark. Daniel Nyland fanger ballen.

50: Medkilas Danielsen på løp. Brun oppfatter faren, stormer ut og tar ballen rett foran Medkila-spissen ved 16-meteren.

52: Medkilas Danielsen får vendt seg mot mål, første skudd blokkeres. Returen smeller Medkila-spissen like utenfor.

54: Einar Pettersen prøver å ta saken i egne hender, eller føtter, for Melbo. Går 70 meter med ballen. Skuddet er ikke like bra. Ballen høyt over.

56: Medkilas Sigurd Madsen med skudd på volley. Smått utrolig får Brun slått ballen til hjørnespark.

Dobbeltsjanse

57: Gedigen dobbelsjanse for Medkila på dødballen. Marcus Ursin Ingebrigtsen ruver i lufta. Headinga reddes på strek. Klareres ikke ordentlig av Melbo, og Ursin Ingebrigtsen nærmest takler ballen i stolpen. Melbo får skyflet unna før Ursin Ingebrigtsen liggende holder på å skåre.

Rødt kort

Medkilas Law Dee Kuu Tar-Noe får to gule kort på rappen og får dermed rødt kort. Han kommer for sent inn i en takling og får gult kort. Rett etterpå skjer det samme på nytt.

Gule kort

Medkilas Stian Reppen Pettersen og Melbos Thomas Rønning får gult kort samtidig. Rønning for ei felling ved midtbanen. Reppen Pettersen må ha snakket på seg kortet; han er ikke involvert i hendelsen.

Midtveis i omgangen. Fortsatt er det Medkila som fører - med en mann mindre. Temperaturen er høyere på banen enn i lufta. Rønning prøver å dømme kampen, skal ha et ord med i laget i enhver situasjon.

72: Pettersen på nytt Melbo-raid. Drar seg ned mot dødlinja, legger inn, men ingen er frampå for å styre ballen mot mål.

74: Danielsen og Rønning i løpeduell. Førstnevnte bruker skuldra og Rønning stuper teatralsk over sidelinja. Får innkast og ingenting mer.

78: Melbo har tatt over, men foreløpig ingen sjanser. Kristoffer Moss på skudd fra distanse. Høyt over.

83: Ny duell mellom Danielsen og Rønning. De løper i beina på hverandre, og Melbo får korrekt frispark fordi Rønning har ballkontroll.

Tilsnakk fra dommeren

85: Dommer med tilsnakk til begge lags lagledere og innbyttere. Mange stygge tilrop fra sidelinja. Fair play er ikke mye vektlagt.

90: Melbo nær 2-1 på hjørnespark. Ballen skrus inn, Medkila klarerer på strek.

Rødt til kort til Melbo

90: Gult kort nummer to til Melbos Rønning, dermed rødt. Stempler en Medkila-spiller.

To gule kort

90: Gult kort til Alexander Danielsen, Medkila og Martin Brun, Melbo.

90: Dødball for Melbo, frispark, klareres opp i lufta før Yngve G Steinum skyter 15 meter over.