Under en kontroll ved Hadsel Asvo i juni, fant Arbeidstilsynet flere forhold som de nå har bedt om utbedring innen utgangen av september.

Den ene av kontrollene skjedde Reno-Vest sin gjennvinningsstasjon på Børøya. Denne drives av Hadsel Asvo i det daglige.

Ifølge rapporten fra Arbeidstilsynet kom det frem at de ansatte kunne sine oppgaver, men at de ikke hadde fått informasjon om hva som var farlig avfall, hvilket verneutstyr som skal brukes eller hvorfor dette er viktig.

Et annet moment som blir tatt opp i rapporten er inneklima. På gjenvinningsstasjonen er det ei bu hvor de som benytter seg av stasjonen må innom før de kjører inn og ut.

Her ble det i rapporten lagt vekt på at inneklimaet i denne bua ikke var godt nok. Dette ble tatt opp på vernerunden i 2016, men er fortsatt ikke tatt tak i.

Farlig ferdsel

I tillegg ble det avdekket at ferdselen til pauserommet på gjenvinningsstasjonen er farlig for de ansatte. I tillegg ble det avdekket asbestafall på baksiden av sorteringshuset.

Asbestavfallet var ikke merket og var dårlig innpakket i plast.

«Er det mottak av farlig avfall er det viktig å gi ansatte opplæring og informasjon om helsefaren med eksponering av asbeststøv, og ha rutiner på hvordan asbestavfallet skal håndteres når det kommerinn til mellomlagring.», heter det i rapporten.

Det ble forklart under tilsynet at det hender at det kommer inn reseptbelagte medisiner, som blir sortert og oppbevart i låst skap i sorteringshallen. Det er ikke innført rutine med å registrere hvilke medisiner og mengde som kommer inn, og sikre at oppsamlede medisiner ikke kommer på avveie før det blir levert apoteket.

Varsel om pålegg

På bakgrunn av disse avvikene, ble det varslet pålegg.

Hadsel Asvo ble pålagt å informere de ansatte om ulykkes- og helsefare som kan være forbundet med arbeidet som utføres og det skal girs opplæring og instruksjon som er nødvendig for å ivareta sikkerheten på arbeidsplassen, heter det i rapporten.

Dette må det blir gitt skriftlig bekreftelse på innen 30. september. Om ikke vil det komme et pålegg.

Pålegg

Med tanke på bua ved innkjøringen til gjenvinningsstasjonen, kom det et pålegg fra Arbeidstilsynet. Her må Hadsel Asvo sikre et fullt forsvarlig inneklima.

I pålegget kommer det frem at inneklimaet i bua er for dårlig, spesielt på sommeren når det er varmt.

I tillegg kom det et pålegg om adkomst til pauselokalet.

«Virksomheten skal sørge for sikker atkomst til virksomhetens arbeidslokaler, personalrom og de enkelte arbeidsplasser.», heter det i rapporten.

Til sist kom det et pålegg om det skal iverksettes en plan for å redusere risikoforholdene i virksomheten. Tiltakene skal bygge på en gjennomført kartlegging og risikovurdering. Verneombud/ansattes representant skal medvirke i utarbeidelsen av tiltak og/eller plan.

Alle påleggene har frist ut september for å bli møtt.

Arbeidstilsynet hadde også et tilsyn ved Hadsel Asvos verksted og renseri på Melbu. Her kom det ingen varsel om pålegg eller pålegg.

– Vil lukkes

Daglig leder ved Hadsel Asvo, Line Eggen, sier følgende om avvikene og påleggene.

– Det jeg kan si er at vi er trygge på at avvikene skal lukkes. Vi har til 4. september å svare på disse påleggene og vi er trygge på at vi  kommer i mål før den tid.

Eggen sier de jobber med å utbedre bua og de andre avvikene som ble kommentert.

Hun er mener at flere av avvikene beror på misforståelser.

– Dette var jo et varslet tilsyn. Beklageligvis hadde ikke Reno-Vest mulighet til å være med. Hadde de vært det, kunne de redegjort for planer som er underveis. Det er de som eier anlegget og som må utføre endringer på anlegget, sier Eggen.

Hadsel Asvo og Reno-Vest skal ha et møte senere denne uka hvor de skal diskutere brevet og komme med svar til Arbeidstilsynet.

Hun sier også at påstanden i brevet om at de ansatte ikke har opplæring i håndtering av avfall og at rutiner ikke er på plass, etter hennes mening er feil og at synet på dette fra Arbeidstilsynet beror på misforståelser og at tilsynet ble gjort i juni da flere av de ansatte ikke kunne møte.