Som VOL har skrevet om tidligere, risikerer Hadsel havn å tape millioner på konkursen i Bømyr eiendom. Årsaken er at arbeid de gjorde på Fiskebøl og kostnadene for disse, ikke er knyttet opp mot festeavtalen med Bømyr. Kostnadene er festet opp mot leieavtaler som falt bort da Bømyr gikk konkurs og Hadsel havn har dermed ikke krav på få penger for utført arbeid tilbakebetalt.

Bostyrer Frank Steiro har tidligere kritisert disse avtalene og uttalt at Hadsel havn «gikk av seg skoen» med disse avtalene.

Nåværende styreleder, Einar Roger Pettersen, har henvist til tidligere styreledere når det kommer til avtalene. De ble inngått i 2007,2009 og 2012.

Tidligere ordfører i Hadsel, Kjell-Børge Freiberg (Frp), var styreleder fra 2011-2015. Han sier følgende når vi spør han om hvorfor styret gjorde avtalene som de gjorde.

– Jeg har kun vært med å forvalte disse avtalene, så det er vanskelig for meg å gå inn på de. Det jeg kan si er at jeg legger til grunn at alle de disposisjonene som er gjort med Norlense og Bømyr er gjort for å skape vekst og utvikling på Strandlandet og rundt Norlense og Fiskebøl. Alt er gjort i beste mening, sier han.

Styreleder: – Kan ta lang tid før vi vet utfallet Hadsel Havn KF kan tape millioner på Bømyr-konkursen Hadsel Havn KF har et krav i konkursboet til Bømyr eiendom  på 5,7 millioner kroner. Hvor mye de får igjen – om noe – er uvisst.

– Ikke blåøyde

VOL har snakket med flere som har uttalt at styrene i de årene avtalene med Norlense ble inngått ikke så for seg at det skulle snu så kraftig som det gjorde i Norlense. På spørsmål om styret i Hadsel havn var naive, svarer Freiberg.

– Den situasjonen som er i dag er noe man ikke så for seg før oljekrakket kom. Så i dagens lys er det veldig lett å være etterpåklok. Samtidig mener jeg det at de avtalene som ligger der er tinglyst og de er gode. Jeg syns ikke styret har vært blåøyd og naive. En har gjort alt i beste mening og avtalene er også gjort på et godt forretningsmessig grunnlag. Det sier jeg da uten inngående kjennskap til de juridiske rammene for dagens konkursbo, sier Freiberg.

Kjøpte boet

Nordlaks sikret seg konkursboet til Bømyr etter at deres bud var det høyeste for noen uker siden. Foreløpig vet vi lite om hva slags planer Nordlaks har for konkursboet på kort eller lang sikt.