Polygon AS er en del av Polygon Group, som er den globale eksperten innen skadebegrensning.

– Vi forebygger, kontrollerer og begrenser effekten av vann, brann og klima. Vi tilbyr både standardiserte og skreddersydde løsninger innen skadebegrensning til en rekke ulike kundetyper – fra privatpersoner til store private og offentlige selskaper, ifølge hjemmesiden til selskapet.

– Har medført «noe begroing»

Et team på syv mann fra Polygon Harstad var torsdag på befaring og hadde også møte på sykehuset i forbindelse med oppdraget de skal utføre.

– Polygon er kontaktet for rengjøring i en teknisk kulvert. Kondensering på vannledning har medført for høy fuktighet, og dette medfører i sin tur noe begroing. Tiltaket er derfor god rengjøring og montering av avfukting, sier kommunikasjonssjef ved Nordlandssykehuset, Randi Angelsen.

Skadebegrensning etter vannskader er blant spesialitetene til selskapet Polygon, som har avdelinger i både Bodø, Harstad og Tromsø. For høy fuktighet kan ødelegge løsøre, bygningsmaterialer, konstruksjoner og forringe innemiljøet i bygninger. Dette kan føre til store konsekvenser både teknisk, økonomisk og helsemessig, ifølge selskapet.

Påvirker ikke bygget eller pasienter

Ken Steve Hansen, seksjonsleder drift og vedlikehold, Nordlandssykehuset Vesterålen opplyser at utbedringen av den tekniske kulverten starter i uke 47, med etablering av undertrykk i kulverten..

Må det gjøres innvendige tiltak i bygget med avfukting?

– Det er bestilt avfuktingsanlegg som skal monteres permanent i kulverten etter at rengjøring er utført, sier Hansen,

– Når ble dette problemet oppdaget?

– Det ble oppdaget at det kondenserte av vannrør i teknisk kulvert tidlig i prosjektet og det ble utført tiltak for å stoppe dette. Disse tiltakene har ikke gitt ønsket effekt og det er derfor bestilt rengjøring for å fjerne begroing, sier han.

– NLSH ønsker ikke kondens og fuktighet i teknisk kulvert og det gjøres derfor ytterlige tiltak for  få bukt med dette, sier Hansen.

– Når regner man med å ha dette utbedret?

– Utbedring er forventet ferdigstilt medio januar grunnet leveringstid på avfukter, sier han.

– Påvirker dette pasienter ved sykehuset i noen grad?

– Det påvirker ikke pasienter eller ansatte siden det er i et avlukket område i en teknisk kulvert.

– Er det slik at disse fuktproblemene ikke er skadelig for innemiljøet, men kun noe som påvirker den tekniske kulverten?

– Det stemmer, det er ingen forbindelse mellom teknisk kulvert og behandlingsområder eller produksjonslokale, sier Ken Steve Hansen.