Det var kraftige reaksjoner på sosiale medier denne uka etter at noen hadde tømt søppel, inkludert gamle møbler, ved Taen på Hadseløya.

Fredag formiddag kom nyheten om at personen som hadde stått bak forsøplingen var funnet.

– Det er en mann i 20-årene fra Hadsel som har stått bak ugjerningen. Han er bøtelagt med 5000 kroner og har akseptert at han har stått bak og i tillegg akseptert forelegget, sier Trond Olsen i politiet.

Har beklaget

Mannen skal ifølge Olsen ha beklaget at han har gjort det han har gjort.

– Hvordan kom dere frem til at det var vedkommende?

– Vi fikk informasjon fra flere hold som ledet oss til denne personen. Da han ble konfrontert med dette, erkjente han skyld og forelegg.

De 5000 kronene kan vokse i etterkant. For Hadsel kommune brukte nemlig tid og ressurser på å rydde opp etter natursvinet. Regningen kan tilkomme mannen i 20-årene.

– Hadsel kommune ryddet opp og leverte avfallet på Reno Vest. De vurderer nå å sende faktura til vedkommende, sier Olsen.

Farsott

Etter at Siv Johansen la ut bilder på Facebook av søppelet denne uka ble hennes status delt 60 ganger, og kommentarene var mange, og reaksjonene kraftige.

Teknisk sjef i Hadsel kommune Øyvind Stensø Skjørholm stilte seg helt uforstående til hvordan det går an å opptre på denne måten i en av naturperlene i Hadsel tidligere denne uka.

– Det er veldig rart. Jeg har ingen forklaring. Kanskje er det uvitenhet? Det er veldig vanskelig å forklare. Vedkommende har i alle fall brukt flere kalorier enn dette enn hva som ville vært tilfellet ved ganske enkelt å levere på Reno Vest. Faktum er at det ikke ville kostet mange kronene å få levert møblene på avfallsstasjonen. Og dersom problemet var at møblene bare var utdaterte, kunne man levert dem gratis på Sareptas.