Det nye styret i Stokmarknes Handelsstand ønsker å skape forutsigbarhet i handelsnæringen. Derfor går de nå sammen om å lage en felles standard for åpningstidene i Stokmarknes sentrum.

- Det har vært en del usikkerhet rundt åpningstidene, derfor ønsker vi nå å samkjøre butikkenes åpningstider. Slik skaper vi et mer oversiktlig sentrum, forklarer leder i Stokmarknes Handelsstand, Espen Vestgård Pettersson.

Ulik praksis

Med seg i prosessen vil de ha kundene, og ønsker derfor en meningsmåling på hvilke åpningstider folket ønsker.

Handelsstanden på Stokmarknes har forsøkt å holde langåpent både torsdager og fredager over en periode, men dette gav blandede erfaringer. Nå blir torsdag langåpent – spørsmålet er til hvilket klokkeslett. Hva er behovet?

- Det er også et spørsmål om når butikkene åpner om morgenen? Skal de åpne 9.00 eller 10.00? Vi vil ha forutsigbarhet, forklarer Vestgård Petterson.

Meningsmålingen skal avdekke folks behov, og Stokmarknes Handelsstand oppfordrer derfor publikum til å stemme etter reelt behov, slik at målingen blir realistisk.

- Men det kan jo være at vi ser at behovet faktisk er fra 9-19, sier Vestgård Petterson.

Det er altså mulig å få i pose og sekk.

Lørdagene vil fortsette som vanlig med kjernetid fra 10-15.

- Akkurat nå fokuserer vi på butikkene inne i sentrum. Vi håper på sikt å få butikkene som ligger utenfor sentrum med på en felles kjernetid, sier Vestgård Petterson.

Optimisme

Vestgård Pettersson ser mye optimisme i handelsnæringen i Stokmarknes, det er mange nye som etablerer seg. Han har troen på en ny bølge og oppsving i sentrum.

- Men for å skape oversikt og forutsigbarhet må vi samkjøre interessene fra både butikkeiere og kunder, avslutter Vestgård Petterson og oppfordrer folk til å benytte muligheten de nå har til innflytelse på handelsnæringen i Stokmarknes.

ØNSKER DIN MENING:

Når bør butikkene på Stokmarknes åpne om morgenen?

Alternativ A: 09.00

Alternativ B: 10.00

Send SMS til nr 2399 med teksten "VA åpne (a eller b)"

Hvor lenge bør butikkene være åpne når det er langåpent?

Alternativ A 18.00

Alternativ B 19.00

Send SMS til nr 2399 med teksten "VA stenge (a eller b)"

Tjenesten koster kr. 1,-