Under forrige ukes formannskapsmøte i Hadsel ble politikerne tilsynelatende enige om å se sørover så vel som nordover.

Parallelt med utredningsarbeidet i Vesterålen, ønsket formannskapet at Hadsel skal  vurdere ei framtid med Vågan og Lødingen - og jobbe for Hadselfjordtunnel.

I torsdagens kommunestyremøte innledet Arbeiderpartiet, sammen med resten av posisjonen, debatten med å fortelle at de kun vil fokusere på Vesterålen som alternativ.

- Vi vil ikke prioritere å utrede alternativet Vågan og Lødingen, sa gruppelder Britt Solvik (Ap).

- Selv om vi alle ønsker at Hadselfjordtunnelen hadde blitt en realitet, er det ingenting som tilsier at vi skal få støtte i overskuelig framtid.

Ap viste blant annet til at tunnelen ikke ligger inne i Nasjonal transportplan, og at ingen statlige føringer tilsier at det vil renne inn penger til infrastrukturprosjekter når kommunekartet skal tegnes på nytt.

Ordfører Kjell-Børge Freiberg (Frp) ivrer etter en løsning som innbefatter å jobbe for Hadselfjordtunnel,  var dette kaldt vann i ansiktet.

- Det er sjelden jeg har følt en sånn skuffelse. Det er sjelden jeg har vært mer overrasket, sa han.

Både Freiberg og de andre posisjonspolitikerne argumenterte med at det vil gagne Hadsel å utrede flere alternativer enn bare Vesterålen, og ba Ap og posisjonspartiene revurdere før avstemminga.

Etter en lengre debatt gikk partiene til gruppemøter.

Etter gruppemøtet la Arbeiderpartiet fram et utsettelsesforslag, som ble nedstemt.

I stedet vant posisjonen fram:

Med et flertall på 14 mot 11 stemmer ble det bestemt at Hadsel skal jobbe også med å utrede Vågan og Lødingen som et alternativ.