Fjorårets debut for nyvinningen ble en suksess, med rundt hundre påmeldte i stort og smått som tok turen over fjellet fra fotballbanen på Stokmarknes til skianlegget på Melbu.

Fra snø til grønt

Fjorårets løp gikk på opptråkkede snøstier etter hvit nedbør i oktober. Det fikk arrangørene til å flytte årets løp frem til september.

Slår værmeldingen til kan folk se frem mot en storslagen tur i helgen. Deltakerne kan velge om de vil løpe eller gå, om de vil ha målt tiden sin, og om de vil være med på kort eller lang løype.

Kort eller langt

- I fjor var yngste deltaker bare fem år, så det er ingen tvil om at dette er godt egnet som et familie -arrangement, med en viss utfordring. Og ikke minst tror vi at dette er Norges fineste turløp, med fantastisk utsikt utover Hadselfjorden, skryter arrangørene.

Familietur

De som ønsker å være med på den lengste løypa, som er nesten to mil lang, så må de være forberedt på at den har to kraftige partier med stigning, og at den går over deler av snaufjell. Det kan med andre ord være smart å kle seg etter forholdene, ha med mobiltelefon, og ellers ta forholdene i betraktning.

- Det er en del forhåndspåmeldinger, kanskje ikke så mange som vi hadde håpet, men tradisjonelt sett, så er det mange som melder seg på ved start, sier Toni Gjessing. I fjor var responsen fin på Facebook, og enda finere ved start, smiler han.

Godt merket

- Det skal slett ikke være vanskelig å finne frem. De to traseene er godt merket. Det er gitt tilbakemeldinger fra folk som har vært ute og testet, og noen justeringer er gjort. På den lange løypa må man selvsagt følge godt med, men det er en del av gamet.

- Oppfordringen er at folk må stille opp, møte opp, ta med hele familien, la dette bli en fin årlig tradisjon med høstmarsj.