- Det må ikke danne seg et inntrykk av at vi skal gå i gang med ny barnehage på Melbu. Denne barnehagen er drevet i leide lokaler i 30 år, og det er på høy tid driften kommer i et bygg beregnet på barnehagedrift, mener daglig leder Marte Steffensen ved Hoppensprett på Melbu. Torsdag er det kommunestyremøte i Hadsel, og stor interesse er knyttet til om politikerne vedtar å gi klarsignal til bygging av en barnehage større enn det rådmannen anbefaler. Rådmannen advarer mot overkapasitet, som i verste fall kan gi kommunen en millionsmell. Det kan du lese mer om i dagens utgave av Vesteraalens Avis.  Marte Steffensen mener mange har misforstått hva saken egentlig dreier seg om:

- Vi skal altså ikke etablere noen ny barnehage. Etter fjorårets hovedopptak stod det rundt 13 barn på Melbu uten noe barnehagetilbud. Derfor utvidet vi og tilpasset lokalene i Skolegata til de minste barna. Dette har fungert fint, men vi gleder oss til å samle alle under samme tak i nybygget. Jeg har stor tro på fortsatt vekst i Hadsel, og mener barnehagene må ha kapasitet til å ta inn barn fra familier som kommer tilflyttende også i løpet av året. Det skal ikke være det som hindrer familier fra å flytte til kommunen.

Marte Steffensen forteller om en planlagt barnehage hvor det legges opp til en tredeling. "Nøtteliten" for de minste barna (1.etg), "Snipp&Snapp" for de mellomste (2.etg) og "Nøtteknekkerne" for de aller største (1.etg).

- Alle barna får sin base, men vil ha både aktiviteter, turer og frilek på tvers av basene. Bygget skal romme blant annet to atelier, turnhall, speilsal og godt med grupperom til barna. VOL og VA kan i dag for første gang vise tegningene til hvordan etablererne ønsker seg den nye barnehagen.