Treningssenteret Stamina på Stokmarknes vil ikle seg helt ny drakt fra arkitektfirmaet Snøhetta. Senteret skal etter planen stå ferdig høsten 2015. Både innvendig og utvendig skal bygget hvor Stamina treningssenter på søndre Stokmarknes holder til pusses opp. Oppussingen er en del av det første byggetrinnet i prosjektet som omhandler hele området ved sykehusbukta.

- Prosessen er allerede startet og i andre og tredje etasje er de godt i gang med å rive innvendig, forteller Magnus Pettersen, daglig leder hos Stamina.

- Vi vil gjøre store investeringer når det kommer til nytt utstyr og vi vil bytte ut det meste slik at utstyret er i henhold til dagens ønsker og behov, forklarer Pettersen.

Utforming

I utgangspunktet vil hele bygget bli rustet opp til en prislapp på rundt seks millioner kroner. Dette er det huseier som påkoster, mens Stamina som leietaker vil investere i nytt utstyr opp i millionklassen.

- Nå er det heller ikke lenge siden vi foretok et sykkel-løft på vel en halv million kroner, sier Pettersen.

Treningssenteret vil gå fra dagens areal på cirka 650 kvadratmeter til tett opp mot 750 kvadratmeter.

Ett nytt påbygg med garderober og parkeringsplass, samt større treningsareal gjør at det er en brukbar økning i plass som nå vil bli gjort.

- Selve fritreningsarealet, det som man trener på egenhånd i, vil gå fra 250 til nesten 350 kvadratmeter. I tillegg vil sykkelsalen mest sansynlig bli større, og i gruppesalen håper vi å komme utenom et par søyler som tar plass. Den store klossen vi har i midten av første etasje i dag, der det er damegarderobe og toalett, vil forsvinne. Det frigjør mye plass. Vi får en helt annen mulighet til å utnytte plassen og vi får mer effektive kvadratmeter når murklossen i midten fjernes, mener Pettersen.

Avgjørelse

I flere år har Pettersen og Stamina sett på alternativer til lokaler hvor det nye treningssenteret kunne være. Da planene for den arkitekttegnede bydelen ble lagt frem ble avgjørelsen hakket lettere for Pettersen og co.

- Alt fra beliggenhet, tidsaspektet og nå til syvende og sist det Snøhetta-tegnede prosjektet, gjorde at vi valgte å være i det bygget vi er i per i dag. Dette er det første bggetrinnet i prosjektet, og alt annet som befinner seg i dette området skal rives, forklarer Pettersen.

Stamina-sjefen har tro på at hele prosjektet i sykehusbukta skal bli en realitet.

- De som eier byggene her har nettopp kjøpt opp den siste eiendommmen og det er ingen grunn til å kjøpe uten å gjøre noe med det, sier Pettersen som gleder seg til det nye treningssenteret skal stå ferdig.

Motivasjon

Med et flunkende nytt treningssenter håper også treningssenteret at flere vil få motivasjon til å kle på seg treningstøyet.

- Det er viktig at folk holder seg i gang. Vi vil ikke øke prisene eller noe slikt selv om vi pusser opp, men jeg håper at det nye senteret skal gi en liten motivasjonsboost og en ny giv til folk. Jo flere som trener, desto bedre blir det for alle. Da kan vi sette opp flere tilbud i form av timer eller lignende, sier Pettersen.

Treningssenteret vil holde hus i første etasje samt underetasjen, mens de resterende etasjene vil foreløpig stå tomme inntil det kommer nyeleietakere inn. Pettersen håper at det kan komme inn leietakere fra helsebransjen, slik at alle som befinner seg i bygget kan dra veksler fra hverandre.

- Treningssenteret vil være helt i øverste klasse uansett hva du sammenligner det med, legger Pettersen til.