MS Hanøy er en flunkende ny båt. I høst erstattet den to fartøy, både den gamle hurtigbåten og ferga som gikk i trafikk i nordenden av Raftsundet.

- Det er blitt mer jobb, mer kjøring og flere arbeidstimer, sa skipper Denni Pedersen da avisen intervjuet han i slutten av oktober.

Unger må ta buss

Denne uka har VA fått flere tips om at båten, som blant annet skal skysse elever mellom Stokmarknes og Kaljord, er innstilt for minst tredje gang siden i høst.

Det medfører at ungene må kjøre buss i et par timers tid per dag, på til dels dårlige og rasutsatte veier.

- Dette var et av problemene som ble varslet, da det ble foreslått å flytte elever fra Innlandet til Stokmarknes, skriver en tipser til VA.

Repareres i Svolvær

Skipper på MS Hanøy sier at båten er blitt fraktet til Svolvær.

Der utredes båten blant annet for feil på giret. Dersom dette ikke fikses kan føre det til slutt føre til at motoren feilbelastes.

– Det kan være skadelig dersom motoren feilbelastes over tid. Båten kan ikke gå med slike feil lenge, sier Pedersen.

Problemet dukket opp for omtrent en uke siden. Deretter merket mannskapet at det var noe med båten som ikke fungerte. Først ble båten lagt ved kai for å undersøkes.

– Vi måtte sende båten til Svolvær på Marhaug slip og mekaniske for å få klarlagt og reparert båten.

Kan ta fire dager

Det var først i går formiddag at båten ble sendt til verksted. Båten gikk fra Stokmarknes klokken kvart over 11, deretter kjørte den rett til Svolvær.

– Vi får vite hvor lang tid det vil ta å reparere båten i løpet av dagen. De har tidligere sagt at den kan være ferdig i dag, men også at det kan ta  opp til fire dager.

I skrivende stund er det fortsatt ikke kjent når båten kan tas i bruk på nytt.

– Det er slikt som skjer med båtene stadig vekk.

Nå er det MS Høykongen som går i MS Hanøys sted.