- Jeg begynte å engasjere meg i politikken da jeg var rundt 16 år. Jeg hadde et brennende engasjement for urettferdighet, spesielt med tanke på rasisme og intoleranse, forteller Siv i møte med VA/VOL.

Politisk karriere

Og slik ble det til at unge Siv var en av de fem som startet opp AUF i Hadsel. Politikken har alltid vært en stor del av Siv, og i 2003 begynte hun sin yrkespolitiske karriere.

Hun fikk jobb som politisk rådgiver for Fylkesrådet i Nordland. Der ble hun værende i fem år, før hun gikk videre til å jobbe som politisk rådgiver for ordføreren i Bodø. Da de flyttet hjem ble hun lærer på Hadsel videregående skole.

I 2011 vikarierte hun noen måneder som politisk rådgiver for kulturministeren, og de siste tre årene har hun sittet som fylkesvalgt politiker. Hun er leder av plan- og økonomikomitéen i Nordland fylke. For tiden pendler hun, og er i Bodø annenhver uke.

- Når jeg nå har takket ja til å stille som ordførerkandidat, har jeg valgt å ikke fortsette på fylkestinget fra høsten av. Nå skal alle krefter settes inn mot lokalpolitikken, sier Siv.

Ordfører-Siv

- Hva tenker du om at du kanskje blir Hadsels neste ordfører?

- Det er en stor og viktig jobb, og jeg er veldig takknemlig for tilliten jeg har blitt vist ved at jeg har blitt nominert. Jeg er også stolt og glad over å være en del av et fint lag, med mange flinke folk. Alle har varierte bakgrunner, og mye å bidra med, sier hun.

Å være ordfører innebærer mer enn å representere kommunen. Siv har gjort noen refleksjoner om det å være leder.

- For meg er det viktig å fremme mine medarbeidere, og gjøre andre gode. Dette er noe store deler av mitt yrkesliv har dreid seg om. Det oppleves som meningsfylt, og er en kvalitet jeg vil ta med meg videre. I tillegg er jeg opptatt av ryddighet og profesjonalitet, sier Siv.

VA/VOL spør om hvilke endringer som vil merkes tydelig dersom hun blir ordfører.

- Jeg ønsker at folk skal oppleve at det er en tydelig politisk styring, med faste spilleregler og gode prosesser. Som mål vil jeg ha å kunne tilby best mulig tjeneste til innbyggerne, spesielt med tanke på eldre og barn, sier hun.

Går ut over velferden

Hun er bekymret over kommunens økonomi.

- Den politiske styringen som har vært over år, går ut over velferdstilbudet i kommunen, sier hun.

I høst har Siv reist på mange bedriftsbesøk rundt om i kommunen og hun har i tillegg møtt  organisasjonene til de ansatte i kommunen.

- Det er viktig å lytte til gode innspill fra de som bor i kommunen. Disse skal vi ta med oss videre i vårt arbeid.

Siv er arbeiderpartikvinne til fingerspissene, og hun mener tiden er klar for å få inn nye tanker og ideer i kommunesammenheng.

- Vi må prioritere de som trenger det mest. Det er de eldre, og det er barna våre, avslutter hun.