Han er en artist som mange har et forhold til, unge som gamle. Særlig etter at han deltok i «Hver gang vi møtes» på TV2.

Jonas Fjeld har fått ny giv og blitt inspirert etter møtet med andre folkefavoritter under programmet, blant annet musiker Tom Hell. Fredag 24. april kommer han til Hurtigrutens Hus.

– Fin blanding av meg

Jonas Fjeld – eller Terje Lillegård Jensen som han egentlig heter –  lot seerne bli godt kjent med han på TV-skjermen under årets sesong.

Nå kommer han til Stokmarknes, med  ny plate på lasset. I april gir han nemlig ut CD’n «Midtveis».

– Vi gleder oss til å komme. Vi spiller generelt sett alt for lite i Nord-Norge. Det er et bra band vi stiller med. De som kommer skal få høre kjente og kjære sanger, men også nye. De får en fin blanding av meg, sier Jonas Fjeld.

Elsker tørrfisk

Det er ikke første gangen at den rutinerte musikeren besøker Stokmarknes, men kan ikke minnes å ha spilt på Hurtigrutens Hus. Han ser frem til å spille der.

– Det er flotte folk over hele Norges kongerike, men jeg er veldig glad i nordleninger.

Det er ikke bare selve folkeslaget han setter pris på i nord, også maten faller utmerket i smak.

– Jeg elsker tørrfisk.

– En ensom prosess

Hans nye plate skiller seg ut fra det Fjeld har gjort før, han har nemlig fått med seg Tom Hell på laget.

– Det har blitt et nytt uttrykk. Jeg og Tom har hatt masse nye ideer, og gjorde det sammen, så det ble det mye fint.

Plata er oppkalt etter en av sangene, men det kan også referes til møte mellom Fjeld og Hell.

– Komponeringsbiten er en ensom prosess, så det å endelig møte en på samme bølgelengde var en opplevelse og veldig givende. Det å jobbe med Tom var en fantastisk opptur. Jeg hadde en å spille musikalsk ball med.

Fjeld har stor respekt for den nye samarbeidsparteren sin.

– Tom er en mye yngre musiker som fargelegger det litt annerledes enn jeg har gjort før. Han er veldig engasjert, han er en mester, og det han lager er urolig fint.

Lever av hobbyen

På plata er det 11 sanger. Selveste Ole Paus har skrevet tekstene.

– Jeg og Ole går som hånd i hanske, og vi har jobbet sammen i mange år. Jeg fikser ikke å skrive tekster, tonene kommer lettere enn ord.

Fjeld har jobbet med musikk i 43 år, og det tar han ikke forgitt.

– Jeg lever av det som en gang var hobbyen min. Jeg er privilegert . Det var det jeg brant for i mine tenår, jeg ville spille og lage ting. Jeg er kreativ den veien i og med at jeg har lyktes med dette svært lenge.

– Privilegert

Han deltok nylig i «Hver gang vi møtes», men det har ikke forandret hverdagen til Fjeld betraktelig.

– Ikke annet enn at gamle kjerringer klapper meg på skulderen.

– Men det er et populært og fint program, og det er et privilegium å bli spurt om å være med på det i en tid hvor CD-salget forsvinner. Det er galepakk å være på TV i beste sendetid, hva mer kan man be om?

– Hvordan var det å være med på «Hver gang vi møtes».

– Det var bedre enn jeg fryktet, for det var litt skummelt til å begynne med. Det var inspirerende, og jeg fikk komme inn i huden på de andre. Vi har alle våre historier og likhetspunkter.