- Jeg tror vi kan overraske mange. Om alt klaffer har jeg tro på at vi kan klare å komme oss fra midten av tabellen og oppover, sier Robertsen offensivt.

Den lynraske spissen har sin unge alder til tross lang erfaring fra fotballen. Som 16-åring gikk han, som det største talentet på mange år på Stokmarknes IL, fra SIL til erkerival og øynabo Melbo IL. Det ble med en sesong under Alf Jenmar Jeremiassen i MIL.

De rykket ned og neste stopp var Bodø/Glimt. Her startet oppholdet bra og han spilte og scorte for Bodø-laget i 1. divisjon.

Da nåværende trener Jan Halvor Halvorsen kom inn i bildet ble det imidlertid stopp og Robertsen ble leid ut til en rekke klubber. Opphold i blant annet Bryne og Harstad IL fulgte før han for omlag et år siden valgte å legge fotballskoene delvis på hylla og satse på studier i Tromsø.

Nå er han altså klar for spill for MIL igjen, og det vekker følelser for 22-åringen.

- Det blir rart og veldig artig. Rart fordi det er så lenge siden sist og så mye har skjedd. Men det blir veldig gøy. Jeg gleder meg veldig.

Erlends opphold i MIL blir kun i vårsesongen. Han skal være hjemme med familien på Stokmarknes i en periode og da var fotball for MIL en naturlig vei å gå.

- Jeg har vært å trent med laget i det siste og Tomas Rønning var tidlig på meg og spurte om jeg ville spille for dem. Nå blir det spill og det blir gøy, sier Robertsen.

- God form

Erlend har alltid vært kjent som en kjapp, teknisk og skuddsterk spiiss. Det er ei stund sia Erlend har spilt aktivt, men han har holdt seg i form med spill for Tromsdalen UIL det siste året. Dermed er spissegenskapene hans noe han tror MIL kan gleden av.

- Jeg er ikke i toppform, men har holdt meg vedlike med TUIL. Gjennom litt innsats på trening fremover skal jeg være klar til kamp, sier Robertsen som kan være klar for spill allerede til første serierunde til helga.

Ifølge Robertsen blir det med vårsesongen i MIL.

- Jeg skal til Tromsø og fortsette med skolen over sommeren, men frem til da skal jeg prøve å bidra så godt jeg kan, sier han.

Han tror laget har større sjanser til å overleve i divisjonen denne gangen enn da de rykket ned i 2009-sesongen.

- Jeg tror vi har enda flere gode, sultne unge spillere. Derfor har jeg stor tro på laget, forteller han.

- Men Erlend. Om du setter fyr på 3. divisjon og scorer i bøtter og spann, frister det å gå tilbake til å satse på fotballen?

- Om jeg lykkes å hjelpe laget så er det kjempegøy. Men fokuset mitt etter sommeren er å gjøre ferdig de fagene jeg holder på med. Jeg gjør ferdig en del fag fra videregående skole og er ferdig med det til jul.

Hva som skjer etter det vet jeg ikke. I første omgang er fokuset Melbo IL så får vi se etter det, sier Robertsen.