- Det føles fantastisk å vinne en slik pris, forteller Iver Jensen til Vesterålen Online fra USA.

Filmen "In a mirror dimly" vant prisen for høyeste produksjonsverdi og "Best in show". Premien er anerkjennelse, skryt, totalt 700 dollar og statuetter.

- En slik pris gir jo oss noen penger i lomma, men motivasjonen og inspirasjonen det gir å bli anerkjent er vel så viktig, sier Iver.

Jensen, White Hveding og Robin Jensen har bakgrunn fra Medier og kommunikasjons-linja ved Hadsel Videregående skole og har flere ganger fått oppmerksomhet for sitt arbeid med film. I følge Bladet Vesterålen, deltar de i helga på verdens største filmfestival for ungdom i Seattle med to filmer.

Mens de var opptatt i "The rainy city" gikk de samtidig til topps i Chicago-konkurransen Student-fest som arrangeres av Trebeca Flashpoint College.

Iver  Jensen er regissør for filmen "In a mirror dimly", Robin Jensen er filmograf og Andrea White Hverding spiller hovedrollen.

Fra USA forteller Iver om tematikken.

- Filmen handler først og fremst om spiseforstyrrelser og mentale problemer og den type problematikk. Den er ikke basert på en sann historie eller noe sånt, selv om både jeg og fotografen vet hvor fælt sånt er, fordi vi har begge sett det på nært hold. Men denne filmen ønsker vi å gjøre folk oppmerksomme på problemet, og vise at det trenger ikke være sånn. Det er håp, forteller han.

Iver har sendt filmen til en rekke festivaler rundt om i USA og resten av verden.

- Filmen skal snart vises i India og flere andre festivaler. Det handler om å skape kontakter og å vise filmene til flest mulig, sier han.

Under visningen av filmen på festivalen i Chicago ble trioen intervjuet på Skype. Her snakket de om filmen og om hva de gjør i USA.

Klikk på lenken så blir du tatt videre til videoen på Youtube. Her spoler du frem til 1:25:00 for å se filmen til trioen og intervjuet.