Kommunestyret i Hadsel vedtok tidligere i år å be administrasjonen i få fortgang i tidligere vedtak om å selge kommunale boliger. Politikerne krever at boliger som eies av kommunen, og som ikke er knyttet til personer som etter helse- og sosiallovgivningen har krav på bolig skal selges i det frie markedet, het det i vedtaket.

Hadsel eiendom har fått krav på seg til å lage oversikt over boliger som er aktuelle for salg.

Ifølge styret i det kommunale foretaket er det ikke så enkelt.

- Vedtaket strider mot vedtektene for Hadsel eiendom KF, heter det i saksfremlegget foran torsdagens kommunestyremøte. I vedtektene heter det blant annet at det er foretaket som skal sørge for vurderinger rundt kjøp og salg av eiendommer.

Foretaket mener dermed at kommunestyret eventuelt først må endre vedtektene før man kan følge opp kommunestyrevedtaket. - Kommunestyret oppfordres til ikke å endre vedtektene for Hadsel eiendom, slik at man fortsatt på egen hånd kan gjøre vurderinger knyttet til kjøp og salg av boliger, heter det i et vedtak fra styremøte i foretaket.

- Styret mener ingen boliger er aktuelle for å legge ut for salg pr. dags dato. 28 søkere til kommunal bolig står på venteliste, legges det til i vedtaket fra Hadsel eiendom.