Thomas Jensen, Arben Dulaj, Markus Kjærvik, Idris Ahmed Omar og Asghar Husseini er noen av fotballtalentene fra Melbo og Stokmarknes som drar på sonesamlinger for å lære mer og bli enda bedre i sin idrett. Idris har tatt et ekstra langt steg. Foto: Knut Ivar Aarstein

Idris Ahmed Omar (14) gjorde en glimrende innsats for Tromsø nylig i Stabæks cup for G15. Der stilte Benfica fra Portugal, Brommapojkarna fra Sverige, Viking, Brann, Fredrikstad, Molde og selvsagt Stabæk. Tromsø ble til slutt nummer seks av de åtte lagene.

I vedlagte videoklipp ser du Idris i fint driv langs kanten. Det ble imidlertid tap 2-6 mot Viking.

Nå har imidlertid familien flyttet til Sandnes i Rogaland, og Idris er allerede godt i gang med treningene sammen med G16-laget.

- Jeg har det veldig fint her. Nylig trente jeg noen få dager med TIL, og fikk være med dem og spille kamper sørpå i slutten av juni. Det var gøy å være med Tromsø, med veldig bra trenere og dyktige spillere.

- Når begynte du egentlig å spille fotball?

- Jeg begynte da jeg gikk i sjetteklassen.

- Hva gjør at du har blitt så godt til å spille fotball?

- Det er at jeg har trent mye, og at jeg har vært og spilt mye med folk som er eldre enn meg. Jeg synes selv jeg er best på dribling og pasninger. Håpet mitt er å komme med på regionlag her nede i Sandnes, og kanskje også på landslag, smiler Idris gjennom telefonen.

- Hvordan klarer du deg i Sandnes Ulf?

- Jeg har trent med G16 denne uka. Det er bra nivå, men treneren sier jeg henger fint med. Jeg må imidlertid være 15 år for å være med i nasjonal serie, og det får jeg ikke være med på ennå. Jeg har lært mye fotball av Kadir, broren min, og det er jeg glad for.

- Målet mitt er jo å komme i eliteserien, på landslag og deretter bli fotballproff i utlandet, sier Idris, som selv har Liverpool som sitt favorittlag.