Hva er det som gjør at du velger å bli boende i Hadsel?

- Det er jobb, familie, natur, trivelige mennesker.

Tror du det blir Hadselfjordtunnel?

- Det tror jeg nok ikke at det blir. Det er en voldsom investering der verdiene egentlig trengs mer andre steder.

Dersom du fikk 10 millioner kroner nå, men måtte investere dem i næringsvirksomhet i Hadsel, hva ville du satset på?

- Både fiskeri og turisme ville vært interessante områder å satse på. Men veldig gjerne en kombinasjon av disse; å legge til rette for fiskemuligheter for turister og båttrafikk for turister. Mange flotte lokale steder langs kysten som samtidig dokumenterer en historie med en helt annen virksomhet og bosetting enn i dag. For 100 år siden var det livlige, livskraftige samfunn på steder som i dag regnes som ytterste utkant.

Hvor godt fornøyd er du med kommunale tjenester i Hadsel, skole, barnehage og eldreomsorg?

- Det er nok sider ved kommunale tjenester som kunne vært bedre. Men for det meste gjøres det en god jobb med de ressurser en har til rådighet. Det store dilemmaet er at kommunene har for få ressurser samtidig som hver enkelt av oss innbyggere har det svært bra.

Hva må Hadsel gjøre for at kommunen skal bli mer attraktiv for tilflyttere?

- Jeg opplever at den er attraktiv i dag. Det kan likevel gjøres mer med å synliggjøre alt det flotte vi har i kommunen; Natur, friluftsmuligheter, masse kulturtilbud og ikke minst en stolt historie.

Synes du at det bør bli tillatt å lete etter olje og gass i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja?

- Nei. Det er ressurser vi ikke har bruk for i dag. Oljeleting vil kunne komme i konflikt med andre næringer. Dessuten må vi som samfunn redusere co2-utslippene – da er det feil at vi skal være med å skaffe oss inntekter på et område som vi sammen må lide for.

Hvilke næringen bør Hadsel kommune satse på?

- Vi kan gjerne på alternative energikilder. Både vind og tidevann er konstant energi hos oss. De fleste synes vindmøller er positivt. Da må vi også akseptere at det dukker opp i eget nærmiljø. Å redusere på energiforbruket er vi lite villige til.  Fiskeri og turisme er også fornybare ressurser.

Hva synes du bør skje med Hurtigrutens Hus?

- Som kulturhus fungerer det flott for oss som er publikum. Slik må det være framover også. Hva som må skje i forhold til økonomiske grep har jeg ingen formening om. Men det bør selvsagt være virksomhet som totalt lønner seg.

Vågan+Hadsel eller Vesterålen som storkommune?

- Jeg får mindre og mindre tro på at en storkommune verken i den ene eller andre retningen har så mye for seg. Tjenestene må utføres lokalt uansett. En storkommune vil føre til at utkanter vil bli enda mer utkant. Det vil helt sikkert føre til fraflytting – trolig ikke innad i kommunen men heller ut til andre deler av landet. Totalt vil det bli et tap for distriktene. Jeg opplever det trist at statlige føringer kan være i ferd med å tvinge kommunene til sammenslåing.

Er fritidstilbudene for barn og unge i kommunen gode nok?

- Ja, vi har et godt og variert tilbud for barn og unge. Det skal selvsagt godt gjøres å nå alle med attraktive tilbud, men de fleste finner noe de synes er bra.

Hvor bør man dra på tur i Hadsel?

- Hadseløya har et flott og lett tilgjengelig turterreng for alle aldre. Jeg var for kort tid siden på Haugnyken med familie og barnebarn. Tre-åringen gikk selv nesten helt til topps. Møysalen og andre topper er et problem for høydeskrekken min, men kona mi og andre skryter av disse områdene også.

Hvordan ser du for deg Hadsel kommune om 10 år?

- Jeg ser for meg en kommune som utvikler seg i samme retning som de siste 20 år der vi kan ta vare på hverandre i alle livets faser. Kanskje har vi litt andre grenser enn i dag. Håper i alle fall at det offentlige vil ha relativt bedre økonomi enn i dag.

Er det noen typer butikker du savner i Hadsel?

- Jeg savner sjelden butikker. Synes likevel det er rart at vi ikke har en møbelforretning i kommunen. Utviklinga av netthandel gjør det dessuten vanskeligere å drive innen enkelte bransjer.

Framsnakk Hadsel i maksimalt tre setninger.

- Vi har en historie som det virkelig er grunn til å være stolt av. Hadsel har hatt en unik posisjon i det nord-norske samfunnet med høvdingsetet rundt kulturminneparken og all virksomheten på Melbu. Dette skulle vi gjort mer for å gjøre synlig og for å vise fram.

Hva er det mest positive du har å si om kommunens politikere?

- At de gjør så godt de kan. Det er ikke enkelt å være politiker når en har for lite penger å rutte med for å få gjennomført alle nødvendige og ønskelige tiltak. Positivt er det forresten at striden mellom de to sentrene i kommunen kanskje er i ferd med å dempes.

Dersom du fikk diktatorisk makt over en sak i Hadsel, hva hadde du bestemt?

- Og samtidig hadde rikelig med penger? Da ville jeg ha forsøkt å utnytte de mulighetene som ligger i Hadsel kulturminnepark og Hadsel kirkested. Her ligger uendelig masse interessante kulturminner som burde vært avdekket og vist fram for både lokalbefolkningen og for andre. Dette kunne blitt en turistmagnet av de virkelig store.

Hvem i Hadsel synes du fortjener ekstra ros?

- Det er vanskelig å trekke fram enkeltpersoner. Mine medarbeidere i kirken i Hadsel gjør en flott jobb. Jeg vil også berømme og rose alle som gjør en frivillig innsats for at mange av kommunens tilbud skal være attraktive. Et stort antall mennesker stiller opp i kirkelige aktiviteter, i idrett og kulturliv og på dugnad i lokalsamfunn. Disse gjør en uvurderlig innsats for det sosiale miljøet i kommunen vår.

Hva synes du om lokalpressen?

- Lokalavisene gjør en god jobb for å synliggjøre alt av lokale saker. Og det er flott at vi har en så lokal presse i Hadsel.

Hva liker du best å gjøre i Hadsel om sommeren?

- Det er fint å dra på turer både i fjell og i fjæra. Ellers liker jeg å jobbe i hagen og drivhuset. Ferien min går ofte til Verket, familiehytta vi har i Telemark.

Hva er ditt beste grilltips?

- Jeg er ikke så flink med grilling, men glad i å spise grillmat. Porsjoner av fisk og grønnsaker med krydder og urter, grillet i folie er godt.