Mer fiske, mer oppdrett og full fart for utvinning av olje og gass utenfor Vesterålen og Lofoten, er Liens resept for fremtiden for stor-regionen Lofoten og Vesterålen. Det gjentok han flere ganger under sitt besøk på Trollfjord kraft, Norlense og under et folkemøte på Stokmarknes tirsdag. Lien fornyer kravet om konsekvensutredning av havområdene utenfor Vesterålen, Lofoten og Senja, med tanke på fremtidig olje- og gassvirksomhet.

– Jeg lar meg overraske over politikerne som mener vi må finne på noe helt nytt å leve av. Verdens befolkning er i kraftig vekst, samtidig som stadig færre lever i fattigdom. Årsaken er tilgang på helsetjenester, mat og energi. I Norge har vi tusenårige tradisjoner i å leve av havet. Det skal vi fortsette med. Vi skal fortsette å gjøre det vi gjør i dag, bare enda bedre, sa Lien.

Venstres Arne Ivar Mikalsen samarbeider godt med Frp lokalt, men er som han sier «saklig uenig» med Lien og ordfører Kjell-Børge Freiberg.- Nordland er et gullfylke som går så det griner. Det skjer blant annet fordi vi har et variert næringsliv. Det siste vi trenger er at vi starter med å kave rundt etter olje i fiskefeltene utenfor Vesterålen og Lofoten. Norsk økonomi må vris over til å blir mindre oljeavhengig, og ikke mer avhengig av en næring på retur, sier Mikalsen.