– Hva er det som gjør at du velger å bli boende i Hadsel?

– Familie og naturen, og det at man har nærhet til barnehage, skole, jobb, idrettsanlegg og så videre. I tillegg slipper vi morgenrush og trafikkaos.

– Tror du det blir Hadselfjordtunnel?

– Jeg vet ikke, men hvis den bygges, må ferga bort for å få prosjektet lønnsomt, ikke som da Lofast ble bygd, og ferga fortsatte å gå. Men med tunnel vil det være mer sannsynlig for at Lofoten og Vesterålen får storflyplass, noe politiske krefter i omkringliggende regioner antakelig ville jobbet mot. Jeg tror vel reelt sett at det ikke blir gjennomført.

– Dersom du fikk 10 millioner kroner på, men måtte investere dem i næringsvirksomhet i Hadsel, hva ville du satset på?

– Jeg ville forsøkt å få til noe a la Basecamp Senja, for å få Hadsel mer på turistkartet.

– Hvor godt fornøyd er du med kommunale tjenester i Hadsel, skole, barnehage og eldreomsorg?

– Godt fornøyd, nå som svømmeundervisning blir gitt i et flunkende nytt basseng på Melbu. Ellers tror jeg tjenestene blir utført bra innenfor de rammene som er gitt, men at økonomien gjør det vanskelig å drive optimalt.

– Hva må Hadsel gjøre for at kommunen skal bli mer attraktiv for tilflyttere?

– Legge til rette for attraktive tomter. Opprettholde tilbudet på sykehuset. Få en mer attraktiv fasade fra hurtigrutekaia mot sykehuset, gjerne med gangvei langs havet (som i Svolvær) og en liten park i sykehusbukta.

– Synes du at det bør bli tillatt å lete etter olje og gass i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja?

– Jeg er ikke villig til å risikere naturen og fiskeriene, men så fremt en konsekvensutredning viser at det lar seg gjøre er jeg tilbøyelig til å si ja. Ikke bare for økonomien sin del, men også fordi det da vil være lettere å transportere norsk gass til Europa, slik at kullbruken går ned. Men det er vel ikke en reell problemstilling før 2017 uansett…

– Hvilke næringen bør Hadsel kommune satse på?

– Turisme og kultur. Vi har en fantastisk plass, som burde vært bedre promotert som feriemål. Det er helt sikkert flere som kunne tenkt seg å leie ut hus/hytte gjennom f.eks. Airbnb, vi har en unik historie fra vikingtiden og kysthistorie som få kjenner til, men som kunne vært gjort mer ut av, og turløyper på fjellet som burde vært (bedre) merket for turister.

– Hva synes du bør skje med Hurtigrutens Hus?

– Det bør være et levende kulturhus, som en naturlig storstue for kultur i regionen.  Heidi og Jon gjør en fantastisk jobb, og når det nye Hurtigrutemuseet blir en realitet blir det forhåpentligvis et enda mer besøkt hus.

– Vågan+Hadsel eller Vesterålen som storkommune?

– Hvorfor ikke Lofoten og Vesterålen i lag? En sterk storkommune som virkelig vil ha pondus i store saker. Da slipper man også kiving mellom disse to, og de vil kunne stå mot Harstad og Bodø.

– Er fritidstilbudene for barn og unge i kommunen gode nok?

– Det synes jeg, ja.

– Hvor bør man dra på tur i Hadsel?

– Det spørs hvem hva man er ute etter. For meg vil det være naturlig å nevne fjelltopper rundt omkring (Stålberget og Strøna som de med flottest utsikt), men det er mange flotte strender og fiskevann også, så det kommer vel an på behovet og interessene.

– Hvordan ser du for deg Hadsel kommune om 10 år?

– En del av en storkommune (Vesterålen eller Vesterålen og Lofoten)

– Er det noen typer butikker du savner i Hadsel?

– Butikker med barneklær og barneutstyr er vel savnet, i tillegg til møbelforretning, men ellers har vi jo ganske mye, egentlig.

– Framsnakk Hadsel i maksimalt tre setninger!

– Hadsel er en historisk interessant plass i naturskjønne omgivelser, nominert som en av de mest idylliske plassene i Norge, med rike naturressurser og stort lokalengasjement og dugnadsånd. Vi har et flunkende nytt sykehus, får snart ny videregående skole og har store industribedrifter som Nordlaks og Nordlense som drives på en god måte. I tillegg har vi et godt kulturtilbud i Hurtigrutens Hus og gjennom Nordland Akademi.

– Hva er det mest positive du har å si om kommunens politikere?

– De er opptatte av at Hadsels innbyggere skal ha det bra, og de gidder å engasjere seg selv om de ofte blir angrepet. Å engasjere seg er bedre enn å ikke engasjere seg. Men det er nok verre i et lite lokalsamfunn enn i en større kommune, med tanke på bygdedyret.

– Dersom du fikk diktatorisk makt over en sak i Hadsel, hva hadde du bestemt?

– At kommunen skulle betalt halleia for idrettslagene, så de slapp å tenke økonomi, og heller hatt idrettslig fokus.

– Hvem i Hadsel synes du fortjener ekstra ros?

– Heidi Torkildsen Ryste, som har vært min kollega, som nettopp har flyttet tilbake til Stokmarknes fra Bergen. Hun har kreft, og har skrevet en åpenhjertig blogg om sykdommen som har fått landsomfattende oppmerksomhet. Nå har hun til og med fått bokkontrakt. Hun er et av de sterkeste og rauseste menneskene jeg kjenner, som alltid stiller opp.

– Hva synes du om lokalpressen?

– De gangene jeg har hatt med dem å gjøre har de vært hyggelige og imøtekommende, og jeg skjønner at det må være en vanskelig øvelse å være journalist på en liten plass, hvor man kjenner de man skriver om, men helst skal være objektiv og nøytral – spesielt kanskje politisk.

– Hva liker du best å gjøre i Hadsel om sommeren?

– Å bade på Taen, og å gå på fjellet (men hadde Eidsfjorden vært i Hadsel kommune, ville jeg svart hyttetur til Solum).

– Hva er ditt beste grilltips?

– Selvfisket kjøe i grillet i aluminiumsfolie, med rømme og flatbrød til.