Det er likevel mye som tyder på at Siv Dagny Aasvik, Ap, blir ny ordfører. Rødt, SV og Ap får etter meningsmålingen en samlet oppslutning på 12 kommunestyreplasser. 13 er det magiske tallet. Troy Shields i KrF har klart sagt i fra at han ikke kommer til å stemme på Frp i ordførervalget. I tillegg har Senterpartiet en svært god måling. Partiet ligger an til å kapre tre mandater i kommunestyret.

Valg 2015: Sortland: - Arbeiderpartiet tilbake med 10 prosentpoengØksnes:- Målingene tenner konkurranseinstinktet mittBø: - Venstre øyner håp for politisk skifte

-Forandring må til

Førstekandidat Kurt Jenssen sier til VA i dag at posisjonspartiene i Hadsel (Frp, Høyre, MOS og Venstre) må forandre sin økonomiske politikk om det skal være aktuelt å samarbeide med dem. Han mer enn antyder at Sp kan skape et nytt flertall sammen med Arbeiderpartiet.

- Vi har et rimelig godt samarbeid mellom partiene i opposisjon. Med mindre det blir vist en annen økonomisk holdning blant partiene i nåværende posisjon, kommer Sp trolig til å sondere med nåværende opposisjon først. Opposisjonspartiene har vist et godt samhold, med stor grad av enighet, spesielt i økonomisk politikk, sier Jenssen.

Fremgang for Freiberg

Ordfører Kjell-Børge Freiberg og Frp har fremgang i forhold til forrige måling, men ligger an til å miste fire av de ni mandatene partiet vant i 2011-valget. Freiberg kommenterer målingen slik:

- Vil man ha ”museumsvoktere” til å styre denne kommunen, er ikke vi det rettet valget. Det skal vi synliggjøre mot den magiske datoen 14. september.

Parti           Valg 2011    Uke 16/2015   Uke 35/2015

Ap                   17,8%            55,8%                    38,0%

Frp                  35,4%            16,4%                    20,8%

Sp                     5,4%              4,8%                    10,8%

H                      9,7%               7,0%                     8,1%

KrF                    5,6%               1,6%                     4,5%

MOS                  5,6%                  -                         4,1%

V                       5,0%                8,0%                    4,6%

Rødt                  2,5%                1,9%                    5,8%

SV                     3,7%                4,5%                    3,3%

Det er Norfakta som har laget meningsmålingen for VA og VOL.

Norfakta har intervjuet 302 hadselværinger i perioden 24.-27. august om hvilket parti de vil stemme på i kommunevalget. 26 prosent svarer ”Vet ikke” og fire prosent ønsker ikke å svare. Feilmarginen er 5,4 prosent for hele utvalget. Feilmarginen er størst for svar på omkring 50 prosent, minst når partiene måles til lav oppslutning.