Sola kom ordentlig fram i løpet av lørdagen, og for publikum ble det en flott dag i sentrum. Ute i løypa ble det etter hvert nesten i varmeste laget.

Likevel fullført de fleste, og det ble satt mange personlige rekorder, så vel som løyperekorder.

- Jeg trodde løypa skulle være lettere, sier en sliten men svært fornøyd Glenn Thomas Martinsen fra IK Hind, som løp 10 kilometer på den knallsterke tida 31:38.

- Men det var veldig artig, sier Martinsen, som gjerne kommer tilbake til Hadsel for å løpe flere ganger.

181 løpere fullførte på tid i år, på ulike distanser, noe som er 30 flere enn i fjor.

På helmaraton var unge Ragnhild Hanssen (18) helt suveren i kvinneklassen, med tida 3:08:21 - ni minutter raskere enn hennes egen tid i fjor.

- Den tiden står det respekt av, sa hovedkonkurrent Louise Skak, som mener Ragnhilds tid er god også i norgessammenheng.

Ragnhild selv takker pappa for all støtten underveis – han fulgte henne på sykkel, som en trillende saftstasjon i varmen.

- Det var både varmt og tungt i år, forteller hun.

Blant mennene var det i år to stykker som kom under 3 timer på helmaraton: Beste tid var det Jan Inge Dahl fra Mehamn som hadde på tida 2:50:33: Han løp i klassen 50 til 54 år.

Årets Hadsel Maraton var også NNM for maratondistansen på inlineskøyter. Den aller raskeste ble Ragnvald Næss fra Narvik Skøyetklubb, som gikk rundt øya på tiden 1:21:54.

Like rask som Hadsel Maraton-veteran Øivind Sletten var han imidlertid ikke: Sletten deltar med rullestolsykkel, og kom i år i mål på tida 1:19:40- og slo dermed sin tid fra i fjor med over to minutter.

På 10-kilometer for 12 til 15-åringer var det Sigve Bornø Novstad fra Medkila og Synne Øien Johannessen fra Stokmarknes som var raskest.

Førstnevnte løp på 40:42, mens Synne kom i mål på tida 41:51.

Resultatene blir lagt ut på nettsiden hadselmaraton.no etter hvert som de er klare.