Heming Olaussen.

- EU er til stede i Norge forfullt. Det er ikke bare et spørsmål om vi skal være med, men om hvor mye viskal la de får være med å bestemme. Spørsmålet om differensiertarbeidsgiveravgift i Nord-Norge er et godt eksempel.

Det sier Heming Olaussen til Vesteraalens Avis, som hanavla en liten visitt på sin ferd mellom Vesterålen og Lofoten tirsdagformiddag.

Flere lokallag

Ifølge Olaussen og Wibeke Bergheim, som har ansvar for Neitil EU i Nordland, Troms og Finnmark, møtte tretti stykker opp på det åpnemøtet på Myre mandag kveld.

Det konkrete målet med besøket er å få flere lokallag oppå gå. Videre å sørge for at EU-kampen ikke dør ut. EU-motstanden i folket erstor, men Olaussen og Nei til EU ønsker å mobilisere til økt motstand motEØS-avtalen, som organisasjonen ønsker byttet ut med en handelsavtale.

- Er det noen grunner til at vi skal engasjereoss her i Lofoten og Vesterålen?

- Arbeidsgiveravgift, Hurtigruten og postdirektivet angårNord-Norge spesielt. Postdirektivet vil gjøre det dyrere å sende frankert postfra nord, sier Olaussen, som mener EØS-avtalen gjør at EU kan spise seg inn oguthule seieren fra 1994.