Børøyaracet har start og mål ved Børøyafoten av brua (som går over til Stokmarknes). Padleklubben håper på mange deltakere, også vanlige turpadlere.
(Foto: Innsendt)

Børøyaracet har start og mål ved Børøyafoten av brua (som går over til Stokmarknes). Padleklubben håper på mange deltakere, også vanlige turpadlere. Foto: Innsendt

Børøyarace og padlefres

Vesterålen Padleklubb markerer den store padledagen på Stokmarknes lørdag.

- Vi begynner ved Markedsbrygga allerede om formiddagen. Stikk gjerne innom for en padleprat om du er nysgjerrig på padling eller klubben, forteller leder i Vesterålen Padleklubb Remi Nyheim i en pressemelding.

- Bli med
- Vi ser gjerne at flere av de som padler i Vesterålen hiver seg med oss. Ikke bare er det tryggest å være flere ilag når man padler - men vi har det veldig trivelig på turene våre også. Er du i tvil er det bare å hive seg med på turen til Gjæva på søndag så får du se, fleiper han.

Klubben tar fram forskjellige kajakker for utstilling, så man kan få sett på litt forskjellige typer. Det fristes også med det store sommerlotteriet der du blant annet kan vinne en flunke ny kajakk og padlekurs.


Ny ungdomskajakk
Det blir selvsagt mulighet til å få prøve padling, og forskjellige kajakker. Klubbleder Remi blir værende på havet selv, for å hjelpe de som har lyst til å prøve seg og som ekstra sikkerhet.

- Utpå dagen blir det race rundt Børøya, med både tur- og konkurranseklasser. Turklassen padler ikke på tid, mens det i konkurranseklassene selvsagt er om å gjøre å være raskest rundt øya, forteller padleklubben.

På ettermiddagen møtes medlemmer og deltakere i racet ved klubbnaustet for trivelig lag.

- Søndag blir det padletur på formiddagen, med start fra klubbnaustet. Hvis været blir som vi har planlagt, så padler vi en tur ut til Gjæva.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Hadsel

- Over to års etterslep på tippemidler

Fylkesråd Ingelin Noresjø fikk omvisning i flerbrukshallen på Stokmarknes. Hun sa at Hadsel Hallpark ikke vil få tippemidler utbetalt i år.

Hurtigrutens Hus gjør opp status:

Pluss og minus

Flere besøkende, positivt driftsresultat og nye underskudd i 2016.

– Kritikken i etterkant var fullt fortjent

Inge Berg går tilbake på truslene om å flytte Havfarm-prosjektet til Kina, og sier at kritikken han fikk i den forbindelse var berettiget.

- Jeg er musikalsk schizofren og driver med alt mulig

VG-journalist og melbuværing, Jostein Magnussen har nettopp gitt ut fire nordnorske låter. Inspirasjonen får han på en hytte i Sverige.

Kjørte på elg ved flyplass

Elgen sprang fra stedete.