- Vi håper på å være i gang med arbeidet tidlig i høst slik at vi blir ferdige med grunnarbeiddet før vinteren setter inn, forteller administrerende direktør hos Trollfjord Kraft, Jacob N. Jacobsen til VA.

Millioninvestering

Ifølge Jacobsen har de hatt planer om å bygge ut i mange år, og nå ser det ut til at planene blitt satt ut i live. I august vil arbeidet bli lagt ut på anbud, og etter det vil første spadetak bli gjort.

Hele 500 kvadratmeter skal bygges ut over tre plan i administrasjonsbygget til kraftleverandøren i Nordnesveien. Foruten utbyggingen skal også resten av bygget renoveres på alle plan.

- Vi ønsker å få til et kundesenter i første etasje som skal fungere som et hjerte for bedriften. Da vil kundetjenesten til både Trollfjord Kraft og Trollfjord Bredbånd komme i samme etasje og vi vil få et mer luftig og åpent kontorlandskap, forklarer Jacobsen.

Kostnadsrammen for prosjektet får VA fortalt at ligger på omlag 20 millioner kroner.

I underetasjen vil det gjøres plass til et server- og datarom hvor alt som hører med der med infrastruktur og sikkerhetsløsninger skal være. Lager og motorhall vil fornyes.

- Vi har store forhåpninger om at det skal bli et velfungerende bygg, sier Jacobsen.

Administrasjon

I dagens bygg finner vi administrasjonen i andre etasje, og der vil de også være i det nye bygget. I tillegg kommer teknisk avdeling, prosjektavdelingen og en kantine på plass i samme etasje.

- Vi har en godt gjennomarbeidet plan som vi har brukt hele organisasjonen på. Her har alle fått muligheten til å komme med innspill og ytre sine ønsker, noe som er veldig viktig i planfasen. Det har vært en god planprosess, mener Jacobsen.

Leder i Hadsel Høyre Lina Vibe reagerer på utbyggingsplanene. Til VA sier hun at det etter hennes og Høyres mening er grunn til å reagere på at det kommunalt eide selskapet investerer i en slik størrelsesorden, samtidig som det står ledige, kommunalt eide lokaler tilgjengelige. Det kan du lese mer om i torsdagens utgave av Vesteraalens Avis.