I år som i fjor har Veronika Sund meldt seg på konkurransen Fjellreven Polar i regi av Fjellreven.

Sund er bosatt i Harstad, men kommer opprinnelig fra Sommarøy i Øksnes.

Les også: Camilla fra Bø drømmer om arktisk eventyr

Målet er å sanke flest stemmer i sin kategori, der hun konkurrerer mot over 30 deltakere. Totalt er det 900 deltakere med fra hele verden i mange ulike kategorier.

Premien er en femdagers sledetur fra Signaldalen i Troms til Jukkasjärvi i Sverige. Helt siden Sund oppdaget konkurransen for tre år siden har den 330 kilometer lange ekspedisjonen vært den store drømmen.

– En slik mulighet får man ikke hver dag. Nå satser jeg på å vinne, sier hun.

Les også: Kjemper om å vinne villmarkstur

På 2.-plass

Konkurransen varer fra 18. november til 10. desember. I skrivende stund ligger Sund på en 2.-plass i sin kategori med 1908 stemmer - 400 stemmer bak deltakeren som innehar den foreløpige 1.-plassen. Plasseringen håper hun vil endre seg den kommende uka.

– I fjor ledet jeg konkurransen frem til de to siste dagene og endte som nummer to. I år gjør jeg et nytt forsøk på å vinne i Norge, sier Sund og fortsetter:

– Dette blir en slags julethriller for meg. Jeg har brukt mye tid på å sanke stemmer og engasjere folk for at drømmen min skal bli virkelighet. Jeg er villig til å strekke meg ganske langt for å vinne konkurransen.

Les også: Jenter over Nordkalotten

Håper på flere stemmer

Sund elsker friluftsliv. Hennes ønsker er å oppleve en langtur hvor hun kan strekke egne grenser, kjøre eget hundespann, telte ute og bli kjent med andre mennesker fra hele verden med samme brennende ønske om en opplevelse for livet.

– Hvis jeg vinner, drar jeg sammen med 19 andre på denne sledeturen. Da må jeg klare meg ute i villmarka i fem døgn. Jeg har to hunder selv, og liker godt å kjøre med hundespann. Jeg har ikke råd til å betale for å oppleve en slik tur gjennom et byrå, og har heller ikke en flokk med hunder som kan kjøre slede.

Hun har opprettet Facebook-gruppen Veronika til Fjellreven Polar, med link til stemmesiden. Turen skal skje i april neste år.

– Jeg håper iherdig jobbing kan føre til at jeg tar han igjen. Jeg har aldri vært på lignende ekspedisjon før og tror det kan bli veldig spennende.

– Jeg har vært veldig innstilt på å dra dit, og håper såklart at jeg klarer å dra seieren i land.