Mandag ettermiddag ble rapporten fra KS-advokatene offentliggjort i et ekstraordinært kommunestyre i Sortland.

Rådmann i Sortland, Rolf M. Lossius har følgende å si om saken som omhandler han og hans lederstil ovenfor ansatte på teknisk avdeling.

- Først vil jeg understreke at rapporten konkluderer tydelig med at det ikke er grunnlag for å si at enkeltansatte er trakassert, slik det fremkom av varslet. Det er jeg veldig glad for, både på vegne av de ansatte og som øverste administrative leder. Jeg er trygg på at vi skal finne gode tiltak for å bedre arbeidsmiljøet på teknisk i tiden som kommer, sier han.

Lossius er mindre positiv i forhold til prosessen, som startet med varselet 8. april i år.

- Prosessen har ikke vært god, med syv uker i uvisshet før man i det hele tatt ble klar over hva man var anklaget for, sier han.

Under fremleggelsen av rapporten kom det frem at Lossius og de ansatte har klaget over rapporten og hvordan informasjon ble utvekslet. Lossius mener rapporten er langt fra så balansert som den burde være.

- Rapporten er ikke balansert, da den ikke har belyst arbeidsgiver sine arbeidsmiljøtiltak som er dokumentert på virksomhets-, enhets- og avdelingsnivå. Det blir opplyst fra KS advokatene i redegjørelsen at dette ikke var vesentlig informasjon. Dette er jeg saklig uenig i, sier han.

I rapporten kommer det frem at Lossius samme dag som varselet kom hadde planlagt møte om arbeidsmiljø med de ansatte og tillitsvalgte. Dette møtet kom aldri igang da varselet kom.