RETRO: Butikklokalet er på 15 kvadratmeter, men huser en sofa, tre stoler og to bord, i tillegg til salgsdisk og kaffebrenner. Her sett fra hjørnet av salgsdisken. Foto: Marius Birkeland

Rune Tjønsø har flyttet kaffebrenneren til Hindø Kaffebrænderi ut av kjelleren i huset sitt og over den lille gårdsplassen til den nysnekrede bua.

Lokalet på 15 kvadratmeter har ei dør og ett vindu. Det huser en kjøpmannsdisk, sofa, bord, hyllevarer og selvfølgelig kaffebrenneren, plassert i et hjørne.

– Tirsdag starter jeg å selge min egen kaffe herfra, sier Tjønsø fra sin plass bak kjøpmannsdisken.

Over hodet henger gamle norgesglass som faren hans har ombygd til lamper. Gulvet er okergult, veggene blågrå med hint av grått. Møblementet er som hentet ut av 1940-1950-tallet, kanskje tidligere enn det også.

– Og her er ei gammel kvern som jeg har fått av noen sambygdinger, sier Tjønsø, og viser fram en hvitmalt metallgjenstand bak disken.

– Jeg er nesten redd for at det skal føles for gammelt. At folk skal tro at konseptet kun er for eldre, når det er for alle, sier 31-åringen med ei bekymret mine.

Ingen Kjærlighet til Vesterålen: – Det var fryktelig synd

Smaksprøver

Å drive butikk fra et tilbygg til en garasje i et smug i Sigerfjord, kan oppfattes som en gal manns verk, men Tjønsø tar kaffeeventyret sitt ut til verden ett musesteg av gangen.

Han har næret hobbyen ved egen arbeidskraft, lønna fra sin faste jobb i Vardia, samt et par mikrolån fra nærmeste familie.

Nå håper han at utsalgsåpningen skal gi mer penger til å utvikle kaffegesjeften.

– Tanken bak utsalget er å trekke folk inn til en smaksprøve og en prat. Kanskje kundene kjøper en pakke kaffe med seg hjem, forklarer Tjønsø.

Å selge kaffen må han ha tillatelse til. Å selge kaffeposer er langt enklere.

Det satses friskt i Sigerfjorden: Utradisjonelt kaffesalg

Bredere utvalg

Med en liten, mobil bankterminal er det forsvinnende enkelt å bruke penger hos Hindø Kaffebrænderi. Hyllevarene over salgsdisken er kafferelatert utstyr, men Tjønsø håper å kunne tilby flere varer.

– Først og fremst lokale varer fra andre produsenter. Te er en vare som passer bra i hyllene, sammen med honning fra Sigerfjord, sier Tjønsø.

Butikken skal holdes åpen hver tirsdag fram til jul. Etter jul vil den trolig være åpen i helgene.

– Hva om du ikke får noen kunder innom?

– Jeg er veldig spent på om det kommer noen. Om det ikke skulle skje, så har jeg uansett fått meg et veldig fint produksjonslokale, sier Tjønsø.