– Dette var veldig gøy. Jeg har vært ofte på Ekspedisjonen, men dette var første gangen jeg har holdt konsert her, sier vokalist Sigrun Tara Øverland.

Sammen med Eirik Dørsal utgjør hun dueon Picidae som offsielt åpnet Sortland Jazzfestival med Etterjobbjazz onsdag ettermiddag.

Bjelleklang

Picidae leverte stemningsfulle låter på rekke og rad, utført med både gitar, lyre, trompet, elektronikk og autoharpe. De fikk til og med publikum til å spille på bjeller til en av låtene.

– Det er noe vi har gjort tidligere, men siden vi savnet å gjøre det tok vi det frem igjen i dag. Det er en fin måte å få med publikum på, smiler Øverland.

Siden Ekspedisjonen er et intimt sted, med kort avstand til scenen, må artistene opptre svært nærme tilhørerne.

– Det kan virke litt skummelt. Men jeg følte at de var på vår side. Dette var en flott opplevelse og en god start på årets jazzfestival, slo Øverland fast.

Lyre og trompet

Flott synes også og Angela Westhal og Sigrid Larsen det var, som var to av dem som hadde møtt opp.

– Jeg synes det var veldig stemningsfullt, og særlig med lyden av lyre og trompet, sier Westhal, som havnet på konserten ved en tilfeldighet.

– Jeg var faktisk ikke klar over at det skulle være konsert. Intensjonen var bare å kome hit for å spise middag. Da er det selvsagt ekstra gøy å oppleve noe sånt, sier hun.

– Dette var en vakker og flott konsert med fin og rolig stemning, supplerer Larsen.