- Dette kom brått på. Er det noen som driver gjøn med meg?, utbrøt Laila Ødegård da VOL ringte henne søndag ettermiddag for å meddele nyheten om at hun er mottaker av årets første julestjerne.

- Jeg er svært glad, sa hun noen timer senere da vi troppet opp på døren hennes.

Frivillig ildsjel

For folk på Sortland er Ødegård mest kjent som en frivillig ildsjel som gjennom flere år som leder for både Røde Kors og revmatikerforeningen, har bidratt til å gjøre hverdagen bedre for mange mennesker.

- Det gir meg så mye. Jeg føler at jeg bidrar til å gjøre noe nyttig for andre mennesker. Jeg koser meg virkelig når jeg er i parken og håper at beboerne der gjør det samme, sier den takknemlige 74-åringen.

- Baker kaker og ordner det meste

Unni Glad var blant dem som foreslo Ødegård som kandidat. Hun mener det finnes en rekke grunner for at 74-åringen fortjener en julestjerne.

Laila er en ildsjel i revmatikerforeninga. For tre år siden, da Frivilligsentralen ønsket å slutte med mandagstrimmen i Parken etter 16 års drift, sa Laila at dette ville hun være med å videreføre. Så etter denne tiden har hun hver mandag i "sesongen" møtt opp sammen med andre medlemmer og hatt trim, kaffekos og loddsalg på formiddagene i stua der. Hun baker kaker og ordner det meste. Det siste året har hun dessuten organisert sangstunder med innleid musikk en ettermiddag i måneden. Da har hun også organisert frivillige til å være med  og i tillegg ordnet med servering, skriver Glad i sin begrunnelse.

- Veldig fascinerende

Ødegård har også vært mye på Lamarktunet der hun blant annet har deltatt på tirsdagstreffet og 17.maikafè. Ifølge Glad sier hun sjelden nei når hun blir spurt om å bidra.

Selv om hun bidrar på mange områder, er det særlig et som gir henne glede å være med på.

- Jeg liker godt å være med når beboerne får synge. Sang og musikk er viktig for mange eldre. Selv om mange glemmer både folk og ansikter har jeg uttallige ganger opplevd at de husker sangtekster helt fra barndommen. Det synes jeg er veldig fascinerende, slår Laila Ødegård fast.

VOL skal dele ut tre julestjerner til i adventstida. Har du forslag til kandidater kan du sende de til vol@red.no så raskt som mulig. Husk å oppgi navn, samt at du gir en begrunnelse for hvorfor din kandidat fortjener en påskjønnelse i adventstida.