Vesterålsspillet er et monopollignende brettspill, som er basert på fjorårets suksess Lofotenspillet, som solgte hele opplaget på 3.000 spill i løpet av to måneder.

Gode inntekter

Spillet er utformet slik at ulike bedrifter i Vesterålen har kjøpt hver sin rute rundt spillebrettet. Den dyreste ruta, «Slottsplassen», er det Vesterålskraft som har sikret seg for 25.000 kroner.

Ifølge produsenten Lofoten Brettspill AS, ga salget av spillet i Lofoten store inntekter til de lokale idrettslagene.

– Som med Lofotspillet vil størstedelen av salgsinntektene komme lokal idrett til gode. Spillet skal selges av idrettslagene, med stor gevinst og ingen risiko, skriver produsenten på nettsiden sin.

Spillene, som er produsert i Asia, har nå ankommet Oslo, og produsenten håper at de er på plass i Vesterålen om en ukes tid. Opplaget er på 4.000 spill, da Lofotspillet raskt ble revet unna.

Ballet på seg

Salgssjef Paul Klausen i Lofoten Brettspill AS kom opp med ideen til Lofotenspillet i fjor, da idrettslaget i Kabelvåg jobbet for å få bygd en ny turnhall.

– Grunntanken var å lage et lite spill med et lite opplag, som skulle selges til inntekt for hallen. Så ballet det på seg, og vi fikk med bedrifter og idrettslag i hele Lofoten, sier Klausen.

Klubber fra hele regionen er med på å selge spillet.

Forhåndsbestillinger

Sortland taekwondoklubb har allerede fått inn en del forhåndsbestillinger på de 250 spillene klubben skal selge.

Han mener at spillet er en bra og enkel utgave av velkjente Monopol.

– Klubben ønsker å gi mest mulig penger tilbake til ungene i klubben. Vi har mye dyrt utstyr som vi trenger, og disse pengene skal gå til dette, sier hovedtrener og klubbleder, Kjell-Arne Finnesen.

Klubben har flere utøvere som deltar i konkurranser på høyt nivå, som NNM, NM, EM og VM. Det koster.

– Dette kommer godt med, sier Finnesen.

– Berger sesongen

Klubbene får halvparten av salgsprisen på 500 kroner.

– Klarer vi å selge alle, er vi berget neste sesong, for å si det sånn, sier Halvar Mikalsen, som sitter i styret i Sortland håndballklubb.

De skal selge 500 spill, og de 125.000 kronene håndballklubben kan tjene på dette vil dekke inn alle planlagte turneringer, samt seriespillet. Til vanlig har klubben hatt inntekter ved dugnader, lotteri og sponsorer.

Det er fortrinnsvis spillerne selv som skal gjøre jobben med å selge alle spillene.

Nå håper Mikalsen at mange støtter opp om klubbene, og at det ligger mange brettspill under juletrær rundt omkring i år.

– Dette slo jo veldig godt an i Lofoten. Det er et flott tiltak, som gir oss sårt trengte penger i klubbkassa, sier Mikalsen.