Det er mest gjennom sosiale media at folk gir tilbakemelding. Men jeg blir også stoppet på gata i Kabelvåg av mange som vil prate. Det synes jeg er hyggelig, sier han.

Skårungen hadde premiere på NRK for tre uker siden der tolv deltakere skal konkurrere om hvem som behersker fiskeryrket best.

Fikk skryt

Ringstad, som til daglig er rektor ved Kabelvåg barne- og ungdomsskole, har rollen som skipper på en av tre båter i serien. I en av de første episodene fikk han til og med skryt fra en av konkurrentene, som mente han var så flink å lære bort.

- Det visst jeg ikke. Men det er hyggelig å få gode tilbakemeldinger. Jeg er selvsagt ydmyk over at jeg konkurrerer mot profesjonelle skippere. Selv er jeg jo bare en hobbyfisker. Samtidig har jeg nok en fordel av at jeg er pedagog av yrke, sier han beskjedent.

Mange av barna på skolens hans, følger også med på tv-serien. De synes det er stas med en rektor som er på tv.

- Ja, de følger spent med og heier på meg, humrer Ringstad.

Stor gjennomslagskraft Bøfjerding sentral i ny fiskereality på NRK Jens Ringstad spiller en sentral rolle den nye NRK-serien Skårungen.

Ringstad understreker at han ikke ser på seg selv som noen tv-kjendis, men har gjort seg noen refleksjoner over hva det innebærer å nå ut til så mange mennesker.

- Fjernsyn har en voldsom gjennomslagskraft, enten man liker det eller ei. Å bli gjenkjent er noe man bare må regne med. Jeg synes det har gått bra så langt, men etter hvert går det nok over, sier han.

- Spennende og dramatisk

Søndag går den tredje av ti episoder i serien. Ringstad selv har bare sett to av dem og er derfor nesten like spent som seerne på hva som skal skje.

- Vi fikk se de to første episodene i forbindelse med premieren, men hvordan resultatet blir nå fremover aner jeg ikke. Men jeg vet at det blir spennende, med mye dramatikk, sier han.

Ikke Paradise Hotel

Skårungen har vært en ubetinget suksess for NRK så langt. Ringstad tror at konseptet appellerer til folk i ulike aldre.

- Dette er ikke Paradise Hotel akkurat, med intriger og baksnakking. I stedet er det søkelys på kunnskap og læring, og ikke minst vakker nordnorsk natur. Det er også mye historie og litt dramatikk. Jeg tror programmet treffer mange, ikke bare de som bor langs kysten. Og så er det veldig hyggelig med gode seertall, slår Jens Ringstad fast.

Gode seertall

Rundt 560.000 personer har sett de første episodene av Skårungen, som blir sett på som gode tall på en søndagskveld.

– Til sammenligningsgrunnlag hadde kjendisutgaven av 71 grader Nord 289.000 seere på søndag, og Anno hadde 544.000 på mandag. Vi synes det er gøy at så mange har fått med seg programmet, og er veldig fornøyde selv, uttalte prosjektleder for Skårungen, Marita Evjen til Lofotposten etter første episode.