Produsent Per Jørgen Øverby i Nordisk Film TV skal lage kjærlighets-reality fra Vesterålen. Foto: Silje Helene Nilsen

Bølgen av opptur og optimisme i Vesterålen er det stadig flere som vil kaste seg med på. Nå også produksjonsselskap og TV-kanaler.

Sist helg skrev VOL.no at produksjonsselskapet Nordisk Film TV, som blant annet står bak «71 grader nord» og «Jakten på kjærligheten», er i gang med et nytt reality-konsept hvor Vesterålen får en sentral rolle.

Programmet skal hete «Med kjærlighet til Vesterålen», og skal spilles inn i Vesterålen, med vesterålinger i hovedrollen.

- Hvis vi nå bare får deltakerne på plass, så er programmet en realitet, sier produsent Per Jørgen Øverby til SortlandsAvisa og VOL.

Les også: Tror serien kan ha tilflytningseffekt

Kjærlighets-reality

Denne uka har Øverby vært i alle vesterålskommunene for å spre ordet, og for å knytte kontakt med kommuner, næringsliv, folk og regionråd Produsenten har fått den tilbakemeldinga han hadde håpet på: Vesterålen er gira!

Konseptet de nå har solgt inn til en av de store norske tv-kanalene, kan minne litt om «Jakten på kjærligheten». Programmet skal følge fire single vesterålinger. Disse får besøk av sju-åtte andre single fra mer urbane strøk - som skal prøvebo Vesterålen i tre uker.

- Mange som bor i tettbygde strøk drømmer om et roligere liv på bygda, men har ikke turt å ta skrittet. Med dette konseptet gir vi dem ferdig pakke: muligheten til å prøvebo Vesterålen i noen uker og kanskje finne kjærligheten, forklarer Øverby.

- Dette skiller seg imidlertid med «Jakten på kjærligheten» ved at du ikke bare skal date denne single vesterålingen, men du skal date hele bygda til personen også, sier han.

- Hele nærmiljøet må stille opp i serien, og vi håper at folk inviterer med seg de single hovedpersonene og deres dater på vinkvelder, klatrekurs, fisketur - hva som helst, sier produsenten.

Overbevist i Bø

Øverby legger ikke skjul på at naturen har vært viktig for valget om å legge innspillingen til Vesterålen.

- Naturen er viktig for norske tv-seere. Fortellinger fra distriktet liker de også. Folk i Nord-Norge har også lettere for å si det de faktisk mener, sier Øverby.

- Vi har jobbet med konseptet i tre-fire måneder, og har vært på en liten turné rundt om i landet for å finne rett region. Da var vi blant annet i Bø. Etter å ha vært der, var vi overbevist om at dette var rett region å legge konseptet til, forteller produsenten.

Han understreker at de ikke kommer nordover for å henge ut folk.- Det har vi ingen interesse i. Få TV-serier funker ved å gjøre narr av folk, sier han.

Fredag i forrige uke fikk de tommel opp fra kanalen de har solgt konseptet inn til. Hvilken kanal programmet skal sendes på, og når - er fortsatt hemmelig.

- Men kanalen er av god størrelse, sier Øverby, og spår at dette er informasjon som trolig blir offentliggjort i høst.

Casting i august

Produksjonsselskapet kommer tilbake i august for å lete etter de fire single vesterålingene som de skal følge gjennom programmet. Foreløpig har produksjonsselskapet ingen spesielle single vesterålinger i kikkerten, men produsenten forteller at han har fått mange tips på sin ferd gjennom regionen.

- Da kommer vi oppover for å gjøre intervju med ti stykker fra hver kommune. Intervjuene tar vi med oss tilbake til TV-kanalen, som velger ut noen vi så tar en nærmere prat med.

Er du singel, og mellom 20 og 50 år kan du altså nå bli en av de fire hovedpersonene i «Med kjærlighet til Vesterålen».

- Det er kriteriene vi har. Du kan være mann, dame, fisker, IT-arbeider, kaféeier eller bartender. Vi vil vise ulike sider av Vesterålen, at her er mer enn bare fiskevær.

- Vi vil være med på oppturen, sier Øverby.

Kunne du tenke deg å være med i programmet? Send litt informasjon om deg selv til vesteralen@nordiskfilmtv.com