Jørn Torgersen fra ungdomsklubben "Blinken", sammen med Jon Lauvland Pettersen og Jonny Joakimsen fra Hurtigrutens Hus.

Politikerne i Hadsel har sett i nåde til ungdommen, og vedtatt å flytte klubben "Blinken" fra nedslitte og trekkfulle lokaler og inn i kjellerlokalene til Vesterålen kulturhus. På 80-tallet var det serveringslokaler der, på folkemunne kalt "Kroa", mens det ennå var liv i Vesterålen hotell. Hurtigrutens Hus har tatt initiativ til dugnad for å få ungdomsklubben raskt på plass.

Bruk piltastene til å bla i bildene, som forøvrig er tatt av Heidi Karlsen ved Kulturkontoret i Hadsel.

- Dugnaden på Kroa i Hurtigrutens Hus i går var enformidabel suksess. På inititativ fra oss i Hurtigrutens Hus fikk vi, med hjelpfra om lag ti entusiastiske ungdommer fra UK Blinken, ryddet hele rommet.Kvelden gikk med, og arbeidsiveren var på topp hele tirsdagskvelden. Vi fikkogså bra avsetning på snurrepiperier fra det glade 80-tall. Når vi i løpet avuka får ut stoler og bord, så er rommet helt og holdent ryddet. Nå er vi etsteg nærmere å få realisert ungdomsklubb i lokalet, sier Jon Lauvland Pettersen i Vesterålen kulturhus.

Nye eiere til gamle ting

Kjellerlokalene har stått ubrukte i årevis, blant annet brukt til lager. De engang så tidsriktige pubmøblene er borte for lengst. Tirsdag kveld var det dugnad i lokalene, og da fikk man kjørt til Reno Vest sakene de ikke var håp for å bruke tll noe fornuftig, mens enkelte gjenstander fikk nye eiere.

- Det var utrolig deilig å få ryddet der nede, sier Heidi Karlsen ved Kulturkontoret i Hadsel.

Gjør klar for klubb

Sandens skole har sikret seg noen bord og et skap, mens noen heldiggriser fikk kjøpt tolv kvadratmeter flis som ikke har vært ute av eskene de ble kjøpt i. Noen delte på noe villmarkspanel som stod her. Det var bestilt en kjempestor kontainer, og den ville ikke vært stor nok dersom ikke folk hadde stilt opp for å sortere i går. Rundt klokka 20.30 var vi ferdige, og nå er rommene så pass rensket at man kan begynne å legge golv og dekke veggene. Dessuten må det selvsagt støydempes en god del. Det skal tross alt gå an å ha ungdomsklubb i kjelleren samtidig som det skal kunne skje ting i resten av kulturhuset, sier Karlsen.