Det er gått hele seks år siden Maria Solheim (30) ga ut sinforeløpig fjerde og siste plate "Will there be spring". Terningenevar kastet, kritikkene var strålende. Men Maria hadde foreløpig ikke mer å gi.

- Jeg trengte en pause, og bestemte meg for å slutte medmusikk for en stund. Jeg visste ikke da om jeg ville tilbake. Nå er jeg det, ogdet føles fint, sier Maria til VOL.

- Og du har det bra?

- Ja, jeg har det. Det er selvsagt litt berg-ogdalbanefølelse i forbindelse med utgivelsen. Jeg er jo veldig spent på reaksjonene på det jeg gir ut.Selv om jeg har vært gjennom det å gi ut plate før, så føler jeg meg samtidig somen debutant. Platen som jeg gir ut fredag er veldig full av følelser, og jeg synesat jeg tar mange kunstneriske sjanser underveis.

- Du følger ingenP4-formel, for at så mange som bare mulig skal like det du gjør?

- Nei, jeg har aldri tenkt sånn. Musikken betyr svært myefor meg, og jeg klarer ikke være en del kreativ og kunstnerisk, samtidig somjeg skal tenke kynisk og kalkulert. Selvsagt vil jeg jo at så mange som mulig skal likedet jeg gjør, og jeg er som mange andre opptatt av å ha en stabil økonomi, sier Maria.

- Hvordan er det å giut plate i 2012 sammenliknet med forrige gang i 2006?

- Jeg hadde den gangen en mye større trygghet i ryggen iform av et stort plateselskap. Denne gangen er Universal distributør av platen,mens utgivelsen er min egen. Det gjør at sjansen jeg tar føles veldig stor,sier Maria.

- Man skal ha ekstremt mye penger, eller ekstremt sterkpsyke for med letthet å gi ut plate på egen hånd. Jeg har ingen av delene. Jeger på dypt vann, men musikken er mitt hav. Det er her jeg vil være, sieralsvågjenta til VOL.

- Forrige gang var du24 år, mens du nå er 30. Hvordan er det?

- Jeg har ikke hatt noen krisefølelse i det hele tatt. Jeger bare takknemlig for å ha fått leve så lenge. Jeg er i en helt annensituasjon nå enn den gangen. Nå er jeg kone og mamma, og har ansvar for enfamilie. Jeg har enkle og nære ting som binder meg, samtidig som jeg får drivemed musikken, sier hun til VOL.

En rask gjennomlytting av platen avslører at det er engjenkjennelig solheimsk og fredfull klang over utgivelsen. Samtidig avslører MariaSolheim et befriende temperement, og en åpen lekenhet som gjør at ”In the deep”vil bli mye spilt i hus og hjem. Dette er ingen smal utgivelse, og platen vilåpenbart glede i de fleste musikalske leire.

Torsdag er det releasekonsert på The Crossroads Club i Oslo.- Det gleder jeg meg veldig til, sier Maria Solheim.