Lørdag morgen opplyser påtalemyndigheten at 127 mennesker har mistet livet, men det er ventet at tallet vil øke utover dagen.

Det er 180 skadde. For 99 av disse er tilstanden kritisk.

Utenriksdepartemenet har ingen indikasjoner på at nordmenn er skadet eller drept i terrorangrepene, men jobber fortsatt med å kartlegge situasjonen for norske borgere i Paris.

Kjenner du vesterålinger som befinner seg i Paris? Send mail til red@vol.no.

Hørte sirener

Situasjonen er lørdag fortsatt uoversiktlig, men ifølge politimesteren i Paris er alle terroristene som deltok i angrepet, døde.

Mens dramaet pågikk, ble det meldt om angrep en rekke forskjellige steder i byen. De seks åstedende som i løpet av natten har blitt bekreftet av påtalemyndighetene, er konsertlokalet Bataclan, Rue Bichat, Rue de la Fontaine, fotballarenaen Stade de France, Rue de Charonne og Boulevard Voltaire.

Trym Ivar Bergsmo og Agnar Kaarbø fra Harstad befant seg i Paris da terroren rammet byen.

De var ute og spiste på en restaurant omtrent 2,5 kilometer unna de nærmeste terrorangrepene.

– Vi var ute å spiste ikke langt unna hotellet vårt. Vi hørte politibiler og sirener, men tenkte at det er vanlig i en så stor by som Paris. Det må ha vært samtidig som terrorangrepene skjedde. I ettertid kobler jeg disse to tingene sammen, sier Bergsmo til ht.no.

Les også: - Et trygt hjem gir mer utdanning

– Er dette mulig?

Bergsmo forteller at han ikke hørte smell.

– Det var ingen rundt oss som viste til noen høymælte reaksjoner, og alle hadde normal adferd. Det var ingen på restauranten som fikk meg til å tenke at noe var virkelig galt.

Han forteller at de var på vei hjem omtrent 23.45. Da så de TV-bildene som viste de grumsomme handlingene som hadde foregått få kilomter unna.

– Jeg tenkte: er dette mulig? Det hele blir en slags utenfor-kroppen opplevelse. Vi ser hele tiden bilder av terroren, men klarer ikke å koble det vi ser og det vi leser med den virkeligheten som faktisk er her nå, sier Bergsmo og fortsetter:

– Etter hvert gikk det mer opp for meg hva som hadde skjedd. Vi fulgte med utviklingen utover natten, og det ble etter hvert en veldig stor og uforståelig hendelse. For vanlige folk blir dette vanskelig å ta inn over seg. Man ser andre terroraksjoner i verden. Den følelsen som følger i etterkant av å ha forstått det som skjer, tok tid for meg å ta inn.

– Føler meg trygg

Bergsmo forteller til ht.no at han føler seg trygg i Paris akkurat nå.

– Jeg er ganske rasjonell i situasjoner. Selvfølgelig er dette en enorm tragedie og vil være det i lang tid fremover. Jeg føler meg likevel trygg til å bevege meg fritt her. Jeg stoler på myndighetene når de sier fra hvor vi kan bevege oss.

Bergsmo og Kaarbø fikk melding fra UD om å følge instruksene fra myndighetene fredag kveld. Bergsmo og Kaarbø reiste til Paris for å besøke Paris Photo, der verdens største fotografer stiller ut bildene sine. Han er usikker på om arrangementet vil gå som planlagt lørdag.

– Vi har beveget oss utenfor dørene i dag, og skal se om Paris Photo vil bli arrangert som planlagt. Det er noe med det å oppleve livet som er i byen akkurat nå. Så lenge man ikke gjør noe som er uforsvarlig, så tror jeg vi kan gå ut i gatene.

– Det er mange nordmenn her. Vi har ikke snakket med noen av dem i dag, og heller ikke oppsøkt stedene der terrorangrepene foregikk.

Les også: Politiets råd til befolkninga (2014)

Stille

Han beskriver en by som lørdag våknet opp i dyp sorg.

– Det er en stille atmosfære her. Til vanlig er det mye liv, men det opplever vi ikke nå. Alle følger med på siste oppdateringer på nyhetsfronten, og prøver å holde seg ajour og kommunisere med venner og familie på alle mulige måter, sier han.

– Samtidig ser det ut til at ting går som normalt. Butikkene er åpnet og trafikken kjører forbi, så det er ikke helt stopp. Men det er tydelig at alle er preget av det som skjedde i fredag kveld.

Han forteller at det var et sterkt øyeblikk å se på TV at hele verden støtter Frankrike nå.

– Alle verdenslederne sender sine kondolanser og omtanke. Det var veldig sterkt.

Søndag reiser de hjem til Norge.

– Flyet og toget går som normalt, men sikkerheten vil naturli gnok være skjerpet. Vi skal beregne god tid, sier Bergsmo.