I kåringen, som er foretatt av Avisa Nordland og basert på en poengbørs fra årets kamper, deler Jørgens førsteplassen med Håkon Stenersen fra Mosjøen. Begge endte på 23 poeng. Selv synes Jørgensen at det var stas å få beskjeden om at han topper kåringen, i tospann med Håkonsen.

- Jeg ble veldig overrasket og synes at det er veldig hyggelig. Det er godt å få bekreftet at jeg har gjort en god jobb, sier han.

- Setter pris på utmerkelser

For en måned siden kåret Sortlandsavisa Jørgensen, sammen med Toms Mesz, til årets beste sortlandsspiller. Men selv om det har vanket heder, har Jørgensen tidligere uttalt til Sortlandsavisa at han ikke er veldig godt fornøyd med egen innsats denne sesongen.

- Jeg har vært litt skadet og har i tillegg spilt en mer defensiv rolle, har han tidligere uttalt.

Bidratt mer defensivt

Jørgensen understreker likevel at han setter stor pris på utmerkelsene.

- Selv om jeg ikke har vært så delaktig i det offensive spillet og vært så synlig foran mål, har jeg bidratt mer i den defensive strukturen. Det har nok hatt en del å si for at jeg har gjort det bra i kåringene. Jeg tar uansett med meg utmerkelsene videre, sier han.

Det var flere vesterålsspillere som plukket bra med poeng på ANs poengbørs. Både Melbos måltyv Torjus Nikolaisen og Sortlands solide stopper, Toms Mesz, fikk begge 18 poeng.  Erlend Robertsen, også han Melbo-spiller, stoppet på 13 poeng.

Har ikke bestemt seg

Neste sesongs forberedelse er i full gang. Hvor Jørgensen skal spille, er fortsatt ikke avgjort. Han har blitt koblet til andre klubber i regionen, inkludert Morild. Årsaken til at han vurderer klubbskifte, handler blant om på hvilket nivå han skal satse.

- Å spille i tredjedivisjon inkluderer mye reising og tar mye tid, har han tidligere uttalt til Sortlandsavisa.

Avgjørelsen om hva han velger, er tre uker unna.

- Jeg skal tenke frem til første desember før jeg bestemmer meg, slår Marius Jørgensen fast.