Strandskogjordet som ligger vis-à-vis Byggmakker like sør for Sortland sentrum, har vært en het potet i byutviklingsdebatten. Torsdag gikk formannskapet inn for å starte planarbeidet der Coop har planer om et Exstra-konsept på tomta.

Les også: Coop med nytt storsenter

Skeptisk

Rødt var ikke uventet skeptisk til å starte plankonseptet, og var det eneste partiet som stemte mot forslaget om å gå videre med planene.

- Utviklinga går, og vi må være med å styre utviklinga. Vi foreslår dermed at vi ikke skal gå videre med planarbeidet om å etablere Coop der. Planen gir svært lite nytt. Det er samfunnsøkonomisk sløsing, som vi tror tapper sentrum for aktivitet, argumenterte partiets representant Christoffer Ellingsen.

Han mente dessuten at Coops ønske er en miljømessig dårligere løsning enn hva som er mulig å få til på tomta.

- Etter vårt skjønn er det overveiende argumenter imot å tillate konseptet. Vi bør heller ha arealet tilgjengelig til konsept som ikke finnes fra før, sa Ellingsen.

Lovpriste planene

Frp og Høyre gikk langt i å lovprise Coops planer, og karakteriserte møtedatoen i formannskapet som ”en gledens dag” for Sortland.

Karl Erling Nordlund stemte i:

- Sortland er bygd på handel. Det som ligger i intensjonene er et annet konsept enn det vi finner i dagens handel på Sortland. Handelsmønsteret vårt er i endring. Vi tror at om vi må tilpasse oss endringene, sa Nordlund.

Arbeiderpartiet var også positiv til å gå videre med planarbeidet.