Onsdag kveld kom det en del av utstyret til Andenes. Før man går i gang, skal firmaet avvikle ferie.

– Noe arbeid er allerede i gang. Massene som hentes opp fra vestre havn skal deponeres i havneområdet. Underentreprenøren Alf Brekken & Sønner AS er allerede i gang med å lage dete deponiet. Det som hentes opp fra havna er forurensede masser, som må deponeres på forsvarlig måte, sier Stein Andreassen i Andøy kommune.

Sjøentreprenøren AS leverte det laveste anbudet på 33,3 millioner kroner. Det var litt høyere enn det Andøy kommune hadde håpet på, og formannskapet måtte derfor tidligere i vår øke kostnadsrammen til 35 millioner kroner. Kystverket har bevilget 14,7 millioner kroner i tilskudd til prosjektet, mens private bedrifter som nyter godt av mudringen skal bidra med åtte millioner kroner.

Mudringen vil blant annet gi Hvalsafari AS muligheten til å ta kvalsafaribåtene inn til egen kai. Geir Maan mener det vil ha stor betydning for bedriften. i tillegg vil både Jangaard Export AS og Andenes båtservice AS få nytte av mudringen.

– Sjøentreprenøren går i gang med ett mudringsfartøy. I august kommer et større fartøy og da vil man ha to mudringsfartøyer i sving. Målet er at vi skal være ferdig i november, før vinterfisket startet for alvor, sier Andreassen.