Etter en samlet vurdering fra et intervjuutvalg ble det innstilt tre søkere. I denne innstillingen var ikke Stian Fredriksen og Helsebanken nevnt, og de ble heller ikke innkalt til intervju. Fredriksen har derfor sendt et brev til kommunen der han stiller flere spørsmål rundt saksgangen og innstillingen.

Eventuelt søksmål

- Innstillingen virker ikke som den er bygget på et komplett bilde av Hadsels behov i henhold til det eksisterende tilbudet. Undertegnede føler seg oversett og mener innstillingen ikke er i samsvar med utlysningstekst som ble vedtatt i kommunestyret våren 2014, heter det blant annet.

-  I tillegg er de faktiske forhold om eksisterende praksis, samt evnen til å drive praksis blitt for lite vektlagt i forhold til antall år arbeidserfaring. Ved å utelate meg fra innstillingen kan jeg vanskelig se at kommunen kan vurdere de ulike kandidatene på en tilfredsstillende måte slik at de ansetter den som ”..etter kommunens samlede vurdering er best faglig skikket” for sitt behov, skriver Fredriksen.

- Skulle tilskuddet bli tildelt etter gjeldene innstilling vil jeg gjøre oppmerksom på at det vil bli reist søksmål mot kommunens vedtak, skriver Fredriksen videre.

Grundig utvelgelse

Fredriksen har jobbet i vikariarter og andre hjemler i Hadsel siden 2011 og driver i dag Helsebanken i Stokmarknes sentrum.

- Intervjuutvalget har gjort en grundig og god utvelgelse, sier helse- og omsorgssjef i Hadsel, Marion Celuis til VA. Hun stiller seg bak den jobben intervjuutvalget har gjort når det kommer til innstillingen fortildelingen av driftshjemmelen for fysioterapeut.

Les hele svaret fra Celius i Vesteraalens Avis lørdag.