Det hele fikk riktignok en noe brutal start. På fredagen var det fritrening på banen, der alle fikk fem treningspass på 25 minutter hver.

- Jeg startet dagen bra med å kjøre fortere enn antatt. På andre pass pushet jeg hardt for å få opp farten. Dette endte da med forhjulsslipp i siste sving, med påfølgende krasj da jeg kjørte i overkant av 100 km/t, forteller Robin.

Rødt flagg

Alt gikk heldigvis bra med sortlendingen, men sykkelen og skinndressen var det verre med.

- Jeg fikk reparert sykkelen rett før neste pass, med uvurderlig hjelp av min hjelper Atle Eide, sier Robin.

Hendelsen ble rødflagget, noe som skjer hvis det under løp eller trening oppstår en farlig situasjon. Sesjonen må da avbrytes.

- Det to siste passene ble mer eller mindre forstyrret av rødflagg og tekniske problemer etter krasjen tidligere, så jeg fikk ikke trenet så mye som jeg håpet.

Godt debutløp

Lørdagen gikk det imidlertid bedre.

- Dagen startet med kvalifiseringer. Her er det om å gjøre å sette bra rundetider for å avgjøre startposisjon i løpet. Best tid betyr første startposisjon, forteller Robin.

Han klarte å kvalifisere seg til 15. startspor i et startfelt på 33 personer, omtrent to sekunder bak ledende utøver.

På lørdagens løp klarte Robin å kjøre seg opp til 11. plass.

- Helt mot slutten tok jeg igjen utøver på tiendeplass, men for min del var løpet to runder for kort for å klare topp ti. Det at jeg tok igjen utøver foran meg gjorte at jeg satt min beste rundetid iløpet av helgen på siste runde pålydende 1.33,497.

- Jeg er topp fornøyd med å klare 11.plass på debutløpet, i en klasse med høyt nivå og nære "fighter" om posisjoner. For eksempel hadde utøveren som kom på 3.plass i løpet en beste rundetid på bare 0,4sek, bedre en meg, sier en fornøyd Robin.

Stekende sol

På søndagens løp hadde temperaturen steget til godt over 25 grader.

- Dette la grunnlaget for et meget fysisk tungt løp. Jeg kom dessverre litt dårlig ut av det på grunn av feil dekkvalg bak i denne temperaturen, og det var ekstremt fysisk tungt å kjempe i en slik varme.

Til slutt endte Robin på en 15. plass.

- Jeg kan ikke klage, da det tross alt bare var mitt andre løp. Nå er det bare å legge seg i knallhard fysisk trening fram til neste NC runde som foregår på "hjemmebane" på Arctic Circle Raceway på Mo i Rana 4. - 6. juli. Her har jeg satt meg selv høye mål i og med at denne banen har jeg kjørt på før.