Frode Nilsen sier at 2015 ble et tøft år for konsernet. – vi har tatt grep og 2016 blir et betydelig bedre år, sier han. (Arkivfoto: Jørn Aune)

LNS Saga, eid av Leonhard Nilsen & Sønner i Andøy, er kjøpt opp av danske Munck Gruppen.

Det melder LNS og danske Munck Gruppen i ei pressemelding.

- LNS AS har 21.12.2016 solgt alle sine aksjer i LNS Saga EHF på Island til danske Munck Gruppen A/S, melder LNS i ei pressemelding onsdag kveld.

Ifølge pressemeldingen er salget er et ledd i endringsprosessen LNS-konsernet er inne i, for å fokusere sine ressurser om kjernevirksomheten og sikre gode resultater i årene som kommer.

- Dette salget er et viktig steg i å legge grunnlaget for LNS-konsernets videre positive utvikling, sier LNS-konsernets konsernsjef Frode M. Nilsen.

- Stolte

- Vi er meget stolt av å ha bygget opp LNS Saga til å bli Islands største entreprenør med ca. 400 ansatte og en omsetning på rundt 960 millioner kroner i 2016. Salget til Munck, legger forholdene godt til rette for en videre positiv utvikling av selskapet. LNS Saga har en dyktig ledelse og organisasjon. Vi tror at Munck er en riktig eier av selskapet fremover, fortsetter han.

Fokus

Ifølge Nilsen bidrar dette til at LNS-konsernets kan fokusere på sin kjernevirksomhet, slik at ledelse og finansielle ressurser kan kanaliseres til øvrig entreprenør virksomhet, gruvedrift i Norge og ikke minst det spennende prosjektet med å utvinne rubiner på Grønland.

- Pågående prosjekter vi jobber sammen med Saga om, vil gå videre i henhold til de eksisterende samarbeidsavtaler. LNS Saga kommer til å bytte navn over nyttår, men det gode samarbeid bygget opp over de siste årene vil fortsette på prosjektbasis fremover, både på Island og i Norge. Det vil således være mulighet for å dra nytte av vår samlede kompetanse for å vinne nye oppdrag, sier Nilsen.

Nilsen sier videre at LNS-konsernet forventer en betydelig resultatforbedring i 2016 i forhold til 2015.

- Vi ser optimistisk på framtiden med mål om å være en konkurransedyktig og gode leverandør i et krevende marked

- Offensive

I en pressemelding fra Munck Gruppen uttrykkes det offensiv satsing på det nordiske markedet.

- Vi har gjennom lengre tid hatt fokus på det skandinaviske markedet og med kjøpet av LNS Saga kan vi for alvor sementere vår posisjon på Island, sier administrerende direktør i Munck Gruppen, Hans Christian Munck.

LNS Saga oppnår i 2016 en omsetning på rundt 960 millioner kroner. Selskapet har 400 medarbeidere. Det islandske entreprenørselskapet som Leonhard Nilsen og Sønner har hatt eierinteresser i, har bred kompetanse innenfor havnebyggeri, kystsikring, erhvervsbyggeri, lufthavner, tunnel- og veibygging samt etablering av krafverk.

Den administrerende direktøren i Munck Gruppen sier hans selskap utvider sitt virkeområde med oppkjøpet.

- Vi får adgang til en rekke kompetanser og synergier, som vi kan bringe i spill ved fremtidige store, komplekse oppgaver. LNS Saga et ungt selskap med en engasjert medarbeiderkrets og en erfaren ledelse, og vi har store forventninger til den fremtidige utvikling både i Island og det øvrige Norden.