Bildet av nordlyset som leker seg over himmelen nådde helt opp til toppen av konkurransen Arctic Awards, der Bjerrang utmerket seg sammen med profesjonelle fotografer.

Nå skal bildet stilles ut gjennom konkurransen på en fotoutstilling i Moskva, og blir også med i en bok med alle vinnerbildene. Boka kommer ut i mars.

- Selve konkurransen ble avgjort i desember, men det skjer mye nå i etterkant, blant annet med utstillingen og boka, forteller Bjerrang.

Internasjonalt

Konkurransen har deltakere fra hele verden. Kun tre nordmenn kom til finalen. Ola Bjerrang var en av dem.

- Det er jo artig og inspirerende å vite at man er i finalen sammen med profesjonelle fotografer fra hele verden, sier nordlysfotografen fra Bleik. Han setter pris på anerkjennelsen.

Bjerrang er daglig ute på fototurer, men akkurat nordlys er ikke det han fotograferer oftest. Han har vært aktiv som hobbyfotograf siden 1995, men har fotografert mye helt siden ungdommen.

Et foto om dagen

I 2007 bestemte Bjerrang seg for at han skulle publisere ett bilde hver eneste dag på nettsiden sin, og bildet må være tatt den dagen.

- Det har jeg gjort hver eneste dag siden da. I dag har jeg lagt ut et bilde som er tatt i dag. I går la jeg ut et som var tatt i går.

- Du har ikke juksa og hoppa over en eneste dag?

- Nei, ikke en eneste dag, ler han, og legger til at han nok kommer til å sende inn bilder til fotokonkurransen i år også.