Bygging av ny brannstasjon i Øksnes har dratt ut i tid etter at laveste tilbud i anbudskonkurransen var på mer enn det dobbelte av det kommunen hadde satt av til prosjektet.

Kostbar prosjektering

Stasjonen må derfor tilbake på tegnebrettet. Bygget, som skal føres opp rett ved Havneparken på Myre, må forenkles og kostnadene må ned. For å foreta ny prosjektering har kommunen nå hatt en begrenset anbudsrunde hvor enkelte aktører har blitt forespurt å regne på oppdraget.

Det rimeligste tilbudet de fikk var på 708.000 kroner - langt mer enn det kommunen hadde sett for seg å bruke. Dermed bestemte de seg for å avlyse konkurransen.

– Det ble mye dyrere enn det vi så for oss at en slik prosjektering kostet. Den vi gjorde i fjor var betydelig billigere, og vi kunne ikke forsvare å bruke så mye penger på dette, sier prosjektleder Bengt Stian Nilsen til VOL.

Ferdig i juni

Kommunen har nå inngått avtale med en annen aktør.

– Vi har sondert terrenget, og har hatt kontakt med noen prosjektører som kan gjøre det vesentlig billigere for oss. Vi har justert litt på prosjektet for å forenkle prosjekteringen, og ÅF Solid Consult AS, som har tegnet brannstasjoner tidligere, er nå villig til å gjøre jobben for 95.000 kroner, sier Nilsen.

De startet jobben i dag, og regner med å være ferdig i løpet av mai. Om alt da går etter planen kan brannstasjonen igjen legges ut på anbud tidlig i juni.