Svendsen fremmet en interpellasjon til kommunestyret mandag der han foreslo å stoppe prosessen med å selge Gammelskolen, rive den og utrede et kulturbygg i sentrum av Andenes.

– Jeg kan også opplyser om at Brannvesenet nå har varslet bruksforbud for alt annet førsteetasjen i bygget, sa Solsvik.

– Kulturriving

Halvar Rønneberg (Frp) mente at forslaget fra Svendsen ikke var kultursatsing, men heller kulturriving.

– Å rive Gammelskolen er som å rive Eifeltårnet og lage spiker av det. Det er kulturløst. Argumentene til Svendse for å rive bygget kan snues til argumenter for å bevare det. Jeg var i sin tid for å dose ned byggene i Veita. Jeg er i dag glad for at jeg ikke fikk flertall for det. Kultur er viktig og noen signalbygg må vi ha, sa Rønneberg.

Også John Helmersen (Andøylista) og Leif A. Iversen (partiløs) tok ordet og signaliserte motvilje mot Svendsens forslag.

Formannskapet i Andøy: Vil selge Gammelskolen Formannskapet i Andøy vil selge Gammelskolen. Man utsatte ikke saken som Husflidslaget og Veteranskøyta Havblikk hadde bedt om. – Ris til egen bak

– Dersom Gammelskolen hadde vært viktig for posisjonen, så hadde man satt av penger til vedlikehold over tid. Det har man ikke gjort. Det er trist, men det Rønneberg sier er ris til egen bak, sa Svendsen, som vil unngå salg av tomta.

– Selger vi, mister vi råderetten over arealet. Det er en bra tomt, og jeg ser ikke hvofor vi skal selge den, sa Svendsen.

Forslaget hans om å rive Gammelskolen fikk en stemme og falt dermed.

1. august

Prosessen med å selge Gammelskolen går dermed videre. Det er frist til 1. august med å levere inn bud.