Johansen sier at kraftselskapet skal investere mye mer enn man normalt gjør de neste årene.

– Kraftnettet i Andøy er mellom 50 og 60 år gammelt og da er det på tide å bytte det ut. Derfor skal vi investere 130 millioner kroner de neste årene. Det er et stort løft for selskapet, sier han.

De seneste årene har kraftselskapet investert mellom 7 og 14 millioner kroner per år. Nå øker man dette betydelig.

– Nye målere

– Vi skal investere for 25,8 millioner kroner i 2017. En stor del av dette går til installering av nye strømmålere i alle boliger og næringsbygg. Dette kalles AMS, som står for avansert måle- pg styringssystem, sier Johansen.

I mars vil selskapet OneCo starte installeringen av de nye målerne.

I tillegg skal hovedtransformatoren i Risøyhamn byttes ut i 2017.

– Den er 40 år gammel, så dette er noe vi ikke bytter ut ofte. Sammen med de nye strømmålerne utgjør de to prosjektene mellom 18 og 19 millioner kroner neste år, sier Johansen.

Dverberg –Skarstein

Man skal også ferdigstille ny strømlinje mellom Dverberg og Skarstein.

– Vi sikrer denne forsyningen med doble kabler som er lagt i bakken. Det gir oss veldig sikker forsyning på denne strekningen. Det blir også visuelt bedre når vi etter hvert får fjernet den gamle luftlinja, sier Johansen.

Dette prosjektet er en del av en større plan for strømforsyningen i Andøy.

Fra Risøyhamn til Dverberg er det allerede dobbel linje. Når man blir ferdig fram til Skarstein, gjenstår bare strekningen Skarstein til Andenes.

– Det ligger inne i planene for 2018. Det betyr at vi fra 2019 vil ha dobbel strømforsyning helt fram til Andenes. Om den ene linja detter ut, kan bi bruke den andre. Det er veldig sjelden at begge linjene dette ut samtidig, sier Johansen.

Dverberg–Andenes

I 2018 og 2019 planlegger man også å bygge ny hovedlinje mellom Dverberg og Andenes. Det er litt avhengig av at det blir noe av Andmyran vindpark.

– Vindparken må gjøre sin beslutning i 2017. Vi skal nå utrede om denne linja skal legges i bakken eller være et luftspenn. Teorien er at det over tid vil lønne seg å ha dette i bakken ettersom linja vil være mindre utsatt for vær og vind, sier Johansen.

I 2020 går man i gang med ny linje mellom Risøyhamn og Sortland. Dette er også avhengig av at vindparken blir utbygd.

– Godt 2016

Andøy Energi AS fikk et overskudd før skatt på 4,7 millioner kroner i 2015 og betalte ut to millioner kroner i utbytte til Andøy kommune. Johansen tror også 2016 blir bra.

– Det ligger an til et godt resultat også i år. Vi har ikke hatt noen uforutsette hendelser eller store avbrudd i år. Vi har kontroll på driften og fått gjort det vi skal gjøre, selv om noe ble litt forsinket på grunn av streiken i høst. Vi har ansatte som har stått på for selskapet, sier Johansen.