– Det er mye arbeid, men jeg vet ikke hva motivet har med Rock Mot Rus å gjøre, men jeg tror det blir veldig kult når det kommer på en stor flate, sier Alsos.

Megaposteren

Ved hjelp av projektor har en gjeng på 5–6 RMR-ungdommer overført Svein Spjelkaviks tegning til de tre platene som skal settes sammen til over 6 kvadratmeter stor plakat.

– Jeg begynte på lørdag, og da jobbet jeg fra klokka 12 på dagen til halv ett om natta, så dette er ikke noen ni til fire-jobb, sier Alsos. Når vi er innom mandag ettermiddag, er det øverste del av plakaten males på.

– Jeg får ikke Rock Mot Rus-følelsen før vi har malt megaposteren, sier han. Den følelsen deler han nok med mange andre andværinger. Det er noe spesielt når man ser den henge, opplyst, over inngangen til idrettshallen. Onsdag kveld var RMR-følelsen på plass hos Alsos, da megaposteren ble heist på plass på veggen til idrettshallen på Andenes.

Ung RMR-veteran

Tross sin unge alder er Alsos en RMR-veteran. Han har fem år bak seg i styret, og like mange som leder for renholdet under festivalen. Før det var han med i to år med andre oppgaver.

– Men dette blir siste året som renholdsleder. Nå vil jeg gjøre andre ting, sier han.

– Hvorfor skal folk komme på årets Rock Mot Rus?

– Hvis man liker rock, eller musikk generelt sett og litt skriking og roping, så er det stedet å være, sier Alsos, før han dypper penselen i rosamalingen og fortsetter på megaposteren.

Nøyaktig: Erlend Alsos er stødig på hånden når rosamalingen påføres årets megaposter. Tegningen er signert Svein Spjelkavik og er inspirert av en sukkerhodeskalle han fikk i gave fra en venn i Mexico. Foto: Tony Gulla Sivertsen Foto: Tony Gulla Sivertsen